C'est la vie

Om mitt jobb och att ge magen kärlek

Vad har jag gjort de senaste dygnen då? Well, not that much. Jag har inte orkat mycket annat än att sova, se på lättsmälta filmer och serier, läsa ett par sidor om dagen ur min bok och försöka få i mig mat som jag inte mår illa eller får ont i magen av. Eftersom att jag låg och hostade halva natten kändes det inte som en bra idé att jobba i morgon, så det får bli ännu en sjukdag.

Någon ville att jag skulle skriva om mitt nya jobb och det kan jag väl göra. Nu är det inte så nytt längre eftersom att jag jobbat min första månad, och tur i oturen så blev jag inte sjuk direkt. Jag fick tips av en vän att de sökte någon på den lilla grundskolan hon jobbar på, så jag kontaktade biträdande rektorn och fick komma på intervju nästa dag. Efter en kort löneförhandling blev jag erbjuden jobbet. Min roll är lite uppdelad eftersom att jag både håller i lektioner och jobbar på fritids, samt är på två olika skolor (en större skola vars ledning även styr två mindre skolor). Fredagar är jag på ”huvudskolan” och är lärare i årskurs 2 då ordinarie läraren är tjänstledig en dag i veckan, sedan är jag på en av de mindre skolorna övrig tid. Det är en deltidstjänst på 75% vilket innebär sovmorgon tre dagar i veckan. Jag hade inte orkat annars så det är perfekt för mig. Resan till Paris bokades innan jag fick jobbet men det var inga problem att vara ledig några dagar. På torsdagar börjar jag 10.00 och har endast planering fram till lunch så det var lika bra att ta en hel semesterdag eftersom att vi planerar att åka till flygplatsen omkring klockan två. Såhär i efterhand var det verkligen att smart drag. Då kan jag vila i morgon och hinner packa och fixa allt praktiskt på torsdag förmiddag.

Nu ska jag bara bli kvitt det här skiten som satt klorna i min kropp. Jag hoppas verkligen att det snart drar över. Jag har två dygn på mig att bli frisk. I CAN DO THIS. En fördel (den enda egentligen) med att vara sjuk i både magkatarr och är att kroppen får en chans att rensas från slaggprodukter och återställas. Jag har inte ätit något sött annat än honung och naturligt fruktsocker, inte druckit kaffe sedan i fredags och såklart ingen alkohol. Äter bara nyttiga fetter, antioxidanter och och antiinflammatoriskt. Samt häller i mig en massa vatten varje dag. Det var länge sedan jag åt såhär nyttigt om jag ska vara ärlig. Min magsäck och mina tarmar lär älska mig lika mycket som de hatade mig i torsdags.

Mattias hämtade mat från Restaurang Asien åt oss till middag för så länge det inte är spicy eller friterat kan jag alltid äta vietnamesiskt eller thailändskt, det är oftast ganska fräscht och milt för magen. Nu ska jag fortsätta med att se på sjuttonde säsongen av Grey’s Anatomy. Jag är inte helt säker på vad jag tycker om den ännu men när jag har tagit mig genom sexton säsonger redan kan jag lika gärna fortsätta.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.