Home Sweet Home

That’s my home

Personen som har hyrt min lägenhet sedan i våras var tvungen att flytta ut tidigare än planerat, men jag hittade ganska snabbt en ny hyresgäst som jag lämnar över nycklarna till ikväll. För att vara helt korrekt är det M som lämnar över nycklarna eftersom att jag fick en hostattack när jag var ute en sväng till apoteket i eftermiddags.

Tanken är att sälja min lägenhet någon gång under nästa år för nu har jag såklart ett nytt hem tillsammans med världens bästa person. Flera gånger i veckan konstaterar vi båda två att vi har ett väldigt fint hem, han och jag. Jag tycker att det är viktigt att inte ta en sådan sak för givet. I den här delen av världen är det lätt hänt då ett bekvämt och tryggt hem är grundläggande. Så jag tänker ofta på att jag bor så bra och på allt jag har som gör min tid hemma gemytlig, behaglig och bekväm. Nu när jag tillbringat majoriteten av min tid hemma de senaste fem dagarna är det en liten tröst att göra det i ett hem jag trivs i.

Ärligt talat blev jag väldigt positivt överraskad när jag kom hit på vår tredje dejt och fick se att snubben bodde i en sekelskifteslägenhet och dessutom hade känsla för inredning. Om han hade varit en skitstövel med god smak för design skulle det fallit på det, men nu har har lyckligtvis en lika vacker personlighet som han hade ett vackert hem. Det faktum att han är färgblind och ändå lyckats fixa snygg färgsättning i hemmet är ett stort plus i kanten.

Vi är båda två personer som vill bo i ett hem med historia och jag mår som bäst i äldre hus som andas lite grann och har ungefär likadan smak när det kommer till hur vi vill ha det hemma så vi har inte behövt kompromissa så mycket. Av oss två är dock Mattias den som är inredningsnörden av oss men jag älskar fina detaljer, och vackra prylar, så ett par gånger i månaden drar vi iväg på loppisrundor. Ibland blir jag så belåten med mina köp att jag går runt här hemma och ler nöjt när jag går förbi de olika sakerna. Kolla bara på den här fantastiska kandelabern i mässing från Scandia Malm?

Häromveckan hittade jag även två vaser i keramik av större storlek. För några år sedan hade jag tyckt att de var tantiga men jag börjar ju närma mig 40 nu så det är bara att omfamna den gamla tanten i mig. Jag tänkte att de kan vara fina med torkade växter i. Typ vass? Jag vet inte riktigt. Måste fundera på det där. Några tips?

En gammal karta över Paris som jag hittade på Myrorna i Kalmar i våras. Den fick åka upp på vår tavelvägg i matsalen.
Silverstället med salt- och pepparkar samt två glasflaskor fick jag gratis av ägaren till en antikaffär här i Malmö. Det var även där jag hittade kandelabern. Även servetthållaren (fast det kanske egentligen är ett brevställ nu när jag tänker efter) i marmor är ett loppisfynd.
Små glasdjur tycker vi att man ska ha hemma. De här tre bor på kakelugnen.
Ihop med en vas i koppar och två räddade monstera-blad.

Jag tog ett covid-test igår som kom tillbaka negativt så jag kan i alla fall utesluta det. Jag är fullvaccinerad så risken var liten men jag ville ändå vara säker. Jag har ingen snuva men däremot en riktigt jobbig rethosta. Jag läste att damm och kvalster kan trigga hostan så nu är alla täcken och kuddar vädrade. Jag ska bädda rent samt ta en varm dusch och hostmedicin innan jag lägger mig. Förhoppningsvis får jag sova bättre denna natten än föregående. Jag vaknade typ fem gånger.

Den här älskade mannen jag bor med har varit min vardagshjälte denna veckan. Hämtat och lämnat på apotek, handlat allt som jag behövt, sovit i gästrummet för att jag ska få hosta ifred i sängen, hållit skenet uppe trots att han nog egentligen är ganska trött på att jag går runt här hemma som en vandrande smitthärd, klämt på min rumpa och pussat mig i nacken för att jag inte ska känna mig så oattraktiv som jag egentligen är eftersom att jag bara duschat två gånger sedan i torsdags. Dessutom har en massa bra och coola saker hänt som borde firas men jag kan inte ens dricka ett glas cava pga att min kropp går på mediciner som inte ska mixas med alkohol. Han är förstås alltid min hjälte men lite extra just nu. Han är mitt hem <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.