Weekend

En iskall promenad i motljus

Jag ska erkänna en sak. Hur tabu det än är i fotografvärlden, så älskar jag att fotografera i motljus. Det får alla bilder att se sagolikt drömska ut. Precis som igår tog vi idag en promenad medan det fortfarande gick att fånga lite dagsljus. Just den varan finns det inte direkt överflöd av den här tiden på året. Samma sak gäller solskenstimmarna så när jag såg att molnen skingrade sig drog jag med både hund och pojkvän ut i kylan. Idag har det varit riktigt kallt. Fem minus var det när vi traskade iväg. Så kallt att jag bara tog tre bilder utöver dessa två innan kameran fick ligga kvar i väskan resten av promenaden. Ja, för att vara Skåne då vill säga. Vågar inte ens se efter hur många grader det är i norra Sverige just nu.

Okej jag kollade faktiskt nu. Det är tre grader varmare i Umeå än i Malmö…?!? Känns lurigt. Någon med mig skämta aprillo!

Hursomhelst. Vi gick bort till kiosken vid Pildammsparken för jag blev sugen på korv med bröd. Det blev två grillade med räksallad. Gott! Sedan började vi frysa så vi vände bort mot Triangeln och tillbaka hem igen, men fick ändå till en promenad på 44 minuter. Alla tre var ganska lättade över att komma in i värmen sen.

Den här helgen har gått i rekordfart känns det som. När jag såg bilderna jag tog i fredags så känns det som att det bara var ett dygn sedan. Det har varit så skönt att bara ta det lugnt de här två dagarna. Förutom att vila och titta på Harry & Meghan-dokumentären, har jag ätit frukostmat till middag, lusläst alla bloggar jag gillar, funnit två försvunna halsdukar, ätit många clementiner, sovit minst nio timmar per natt, lagat god söndagsmiddag (som vi för en gångs skull inte åt framför TV:n utan faktiskt satt i matsalen) och städat i mina underklädeslådor. Nu är jag redo för en ny vecka!

Dags att avrunda här. M väntar på att vi ska titta på ett avsnitt av The Wire. Vi varvar den och Ted Lasso.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.