C'est la vie

En dvärgtax som heter Bixie

Här kommer ett inlägg som jag aldrig trodde att jag skulle skriva och jag har full förståelse för den som vänder i dörren. Jag hade nog gjort samma. But here we go:

Vi är hundvakter den här helgen till en liten dvärgtax som heter Bixie (kort för Mini Power Bellatrix). Två vänner till oss (och en av mina kör-kompisar) hade en resa upp till Stockholm planerad men inte lyckats hitta någon som kunde ta hand om Bixie, så vi (läs: M) erbjöd att ta hand om henne. Jag är egentligen ingen hundmänniska och hade inte erbjudit mig om det bara var jag, för att jag oftast är rädd för dem och tycker att de är jobbiga som hoppar upp på mig. Jag föredrar katter för de sköter sig själva. Men eftersom att min sambo älskar hundar och typ såg det som en tjänst till sig själv, så sa jag motvilligt ja.

Hon visade sig vara väldigt snäll, lugn och inte det minsta besvärlig att ha att göra med. Förutom när ”familjen” splittras och Mattias går ut med henne för att kissa. Då kommer de oftast inte längre än till husknuten innan hon tvärnitar och vill gå in igen. Så fort jag går med så funkar det bra. Mestadels ligger hon och sover invirad i en filt eller så vaggar hon omkring i lägenheten och viftar på svansen. Emellanåt spetsar hon öronen och skäller lite markerande åt någon hund på TV:n innan hon fnyser och lägger sig till rätta igen, eller flyttar sig i soffan för att lägga sig så att det blir bekvämt för henne men ganska obekvämt för mig. Men jag måste erkänna att hon, trots min annars ganska aviga inställning till hundar, faktiskt är ganska söt. Det är trots allt lite mysigt att ha en tillfällig liten extra familjemedlem i hushållet. Framförallt är det gulligt att se min kille vårda hennes välmående som om det vore en nyfödd bebis och stolt gå omkring med hunden i kopplet som om det vore hans egen.

Idag tog vi oss ut i den bitande kylan för att gå på julmarknad på Mitt Möllan, men det var för mycket folk så vi gick rakt genom och promenerade bort till Triangeln för att handla några saker. Det följdes upp med thaimat till lunch och sedan hämtade vi upp kläder hos skräddaren innan vi vek av hemåt igen. Bixie skötte sig exemplariskt hela tiden.

Resten av lördagen har vi tagit det lugnt hemma. Jag började kolla på Gudfadern i eftermiddags men var så trött att jag somnade och sov i ett par timmar. Tanken var att gå på en julkonsert men vi orkade till slut inte ta oss ut igen. Vi har börjat titta på Ted Lasso och totalt fastnat i storyn. Vilken underbar serie! Precis vad som behövs just nu. Feelgood-känsla, bra manus och härlig humor. Om du inte har sett den kan jag verkligen rekommendera att börja beta av första säsongen. Vi ska se ett avsnitt till sen tror jag att det får bli läsning och sömn.

Vi hörs i morgon!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.