Weekend

Underbar och älskad av alla

Det är så dålig kvalitet på den här bilden så det borde vara skämskudde på den ur ett bloggar-perspektiv. Strunt samma, väl? Såhär såg det ut i fredags kväll. Våra vänner Josephine och Jens kom över på middag och hade med sig sina två taxar, varav den ena redan hade varit här hemma eftersom att vi var hundvakt åt dem i vintras. Minns ni? Jag är ingen hundmänniska och håller mig mest till katter, blir liksom inte helt till mig om jag stöter på en hund. Till skillnad från min sambo som förtjust utropar ”ja men heeeeej lilla vääään! *gulligull klapp klapp*” när någon kommer med en jycke. Men den här primadonnan är lite som en katt så vi är kompisar. Hon ligger mest och sover när hon inte äter. Förutom om någon hund skäller på gatan så att hon i en kort stund känner att en revirmarketing är på sin plats. Då skäller hon lite grann. Dessutom vill hon gärna ligga i mitt knä av någon anledning. Det är som med dejting. Så fort någon är svårfångad och otillgänglig så blir den mer intressant. Men det är okej och hellre att vänner med hund tar med sig dem så att de inte måste stressa hem efter bara ett par timmar.

Det åts och det dracks och det pratades till långt över midnatt. Väldigt trevlig start på helgen må jag säga, vilken utöver det var ganska lugn. Igår tog vi bilen ut till Svågertorp för M ville köpa ett nytt Lego-hus. Det kommer bli många tusenlappar på den hobbyn. Sen ville jag köpa växter till balkongen så vi körde vi vidare till Hornbach, och efter det var vi båda helt slut så vi styrde hemåt för att äta lunch. Erik kom förbi med en annan hund som han ibland är hundvakt till och stannade i ett par timmar. När han hade gått hem somnade vi båda på varsin sida av lägenheten, den ena på soffan och den andra på sängen, och sov i typ två-tre timmar. Lite smått trötta med andra ord. Tvingade mig sen iväg till Mr Falafel för att hämta upp middag åt oss och sen blev vi ovänner när vi skulle bygga Lego för att M är lite fyrkantig och jag går på känsla (läs: följer inte manualen helt och hållet och missar detaljer). Vissa par-aktiviteter är dödsdömda när man är trötta, känsliga och egentligen behöver egentid. Så jag tjurade och han byggde vidare, tills vi insåg (mest jag) att det var en onödig sak att bråka över. Resten av byggandet gick i alla fall bra och vi älskar fortfarande varandra.

Idag har jag tränat och sen träffade vi mamma för en morsdag-fika. Jag följde med henne till stan för att hon ville ha mitt smakråd för en klänning på Lindex. Var egentligen inte så pepp men jag behövde även byta en bikini på H&M. Tyvärr var inte Lindex öppet och jag kunde inte logga in på H&M-appen på nya mobilen för kvittot, så det var ganska mycket slöseri med tid och energi. Ibland är det bättre att bara chilla i stället för att gå på stan sent en söndag.

När jag var arbetslös tyckte jag att M var tråkig som inte vill hitta på en massa saker på helgen när vi båda var lediga, men sen jag började jobba heltid igen förstår jag varför man inte ska boka upp hela helgen med diverse aktiviteter. Det kallas ju för vilodagar av en anledning. Ibland behöver man verkligen bara återhämta sig efter och inför en arbetsvecka.

På tal om vila så är det ungefär vad jag ska göra nu så att inte min måndagsmorgon blir alltför brutal. Jag tycker verkligen om mitt jobb, det gör jag, men jag kommer aldrig tycka om att vakna tidigt av en väckarklocka om jag sovit mindre än 8,5 timmar.

En kommentar

  • Ajli

    Jag behöver också 8 timmars sömn, hellre 9 än 7. Jag tycker att det är märkligt hur folk fungerar utan! Jag blir både lättare gråtmild och mer stressad och mer benägen att bråka. Över lego, och över allt annat nästan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.