C'est la vie

Torsdag till måndag

Hej vänner! Här kommer en söndagshälsning från mig. Det har varit helg tre dagar den här veckan, eller kanske fyra för somliga. I torsdags sov jag till 10.50, vilket väl indikerade att min kropp behöver vila. Jag läste flera artiklar om att en liten andel människor är känsliga för ljusomställningen både på hösten och våren. Kroppen hänger inte riktigt med ljusets framfart vilket skapar obalans för den biologiska klockan och hormonerna. Det kan förklara varför jag känt mig så oinspirerad och omotiverad utan att det faktiskt funnits en anledning till det. Jag får försöka att trycka i mig mat som ger näring och se till att sova minst åtta timmar per natt.

För att göra en recap av vad som hänt i Christine’s Life Stories senaste tiden så kommer det här i klassiskt bloggformat: Min helg i bilder. Snarare så är det ett upplägg av torsdag till måndag, men det låter inte lika bra med ”Min halvvecka i bilder”. Testar att skriva i Elementor och experimenterar lite med layoutfunktionerna, bara så ni vet.

Efter en ganska tråkig jobba-hemifrån-onsdag packade jag in datorn i bilen efter lunch på torsdagen. Jag hade min nya kofta/tröja från Sézane, en linneskjorta under det och sedan marinblå mockakjol. 

Håret var så smutsigt att jag kände mig lite ful, men skit samma när man ska hänga med familjen.

Jag skulle köra ut till Bara och hem till systra mi o och hennes lilla familj. Efter lite co-working hämtade vi upp ungarna från skolan/förskolan och efter det några pizzor från Noi på Bulltofta. De var goda, men jag är inget stort fan av napoletanska pizzor då jag tycker att de är för tunna och slafsiga. Föredrar en mer bastant pizza som inte hänger som en blöt kartongbit. 

Sen hängde vi i trädgården och allt kändes ungefär som en sommarkväll på 90-talet där alla gjorde lite vad de hade lust med, medan barnen lekte i trädgården fastän de kanske redan borde legat i sängen. Under tiden satt fyraåringen på bilden och sjöng över hela bygden, men rätt som det var ropade han på sin alldeles egna dialekt, ”Kestiiiin vill du sä mitt Lägo!?”. Haha. Älskar de två <3 


Klipp till fredag: Någon mer än jag som snart kommer skriva på en namnlista för att bannlysa de jäkla elsparkcyklarna från stan? Kom till jobbet och kunde typ inte parkera cykeln för de hade ställts överallt i cykelstället. 

Tycker för övrigt fortfarande väldigt mycket om mitt jobb och även om jag inte gillar att gå upp tidigt på morgonen lika mycket, så blir jag glad så fort jag kommer till kontoret. Det är alltid härlig stämning och skön atmosfär. Snart ska jag ut på nytt uppdrag också. Ska bli spännande!

Efter jobbet mötte jag upp med min kollega Steve och hans fru (som jag hade träffat tidigare) som satt och drack vin på Kava. Jag beställde in ett glas bubbel och firade in helgen. När magen började kurra och tröttheten smög sig på cyklade jag hemåt till Möllan. Köpte en falafel och mötte upp med Clara som låg på en filt i Folkets Park. Vi följde upp med en promenad för att insupa den härliga fredagsstämningen på torget, innan vi svängde inom ICA och sedan vinklade hejdå. 

På lördagen köpte jag en sådan här mackapär. En iPhone 13. Kände lite som att jag sålde min själ till tech-djävulen men när jag både har en MacBook och en iPad, plus att sambon också har en iPhone så kunde jag lika gärna ha en ajfån också. Den låg dock i princip orörd i ett dygn vilket var väldigt jobbigt för M som tyckte att jag var alldeles för ointresserad av att konfigurera och installera allting. Det slutade med att han gjorde det åt mig. Men den funkar bra hittills. 

Vår kompis Mimmi fyllde år och vi var bjudna på födelsedagspicknick på hennes gård. Det var ca 20 grader på dagen så jag tog på mig en tunn sidenblus och ett par nästan lika tunna brallor. Efter några timmar när solen började gå ner bakom hustaken kilade jag hem och bytte om för att jag höll på att frysa ihjäl. Med en falafel i magen och varmt på kroppen återvände jag till festen. 

När det sedan länge hade blivit för mörkt för att urskilja några ansiktsuttryck hos de andra i sällskapet, begav vi oss vidare till REX – en gammal pub med sunkpizza och tveksamma stammisar som blivit ett hipsterhak. Som allt annat här i området vill säga. Vi traskade sen hem vid 1-strecket och somnade ganska snart därefter. En rolig kväll med nya trevliga bekantskaper.


Jag vaknade på söndagen utan någonting att laga frukost av i kylen, så jag tog mig bort till Uggla Kaffebar för en frukost i solen. Eller det var lite molnigt och blåsigt, men ändå väldigt mysigt. Eftersom att M inte är en frukostmänniska och ibland nöjer sig med att dricka gårdagens kalla bryggkaffe på morgonen, brukar han inte tycka att det är någon mening att äta frukost på kafé. 

På vägen hem plockade jag med mig ett gäng syrénkvistar. Det får man väl ändå när man som jag betalar skatt till Malmö Stad varje månad? Älskar att hela lägenheten sen doftar syrén. Synd bara att de blommar under så kort tid, och vissnar efter ett halvt dygn. Men ändå fint inslag i maj månad.

Efter lunch och vila körde vi ut till Svågertorp för att införskaffa rekvisita till balkongen. Gjorde en koffeinfri islatte till mig själv. Det var ett himla bra köp med en sån här flaska med sugrör. 


När vi kom hem fick sig balkongen ett riktigt uppvaknande efter en lång och hård vinter. Vi skrubbade golvet, tvättade fönsterbrädena och tog bort gammalt spindelväv. Ja, ni ser ju på mitt ansiktsuttryck hur roligt jag tyckte att det var. Särskilt när M började gnälla på mig eftersom att jag inte kunde läsa hans tankar som tydligen talade om hur allting skulle göras på bästa sätt. För mitt sätt var såklart inte bra. Män vet ju bäst och sådär.

Såhär fint blev det! Nya mattor från Rusta, nya dynor från Hemtex och sen är det andra gammalt. Köpte även några balkongväxter på måndagen som inte är i bild här. Tanken är att hitta andra möbler också. Skulle vilja ha någon slags soffa som man kan ”lounga” i.

Köpte för övrigt även AirPods till min nya iPhone. Blev förresten lite besviken på att telefonen var så svagt rosa att den nästan ser vit ut. Det upptäckte jag såklart inte förrän jag hade öppnat allt. Otroligt stort problem förstår ni säkert, men jag överlever den här krisen också.

Den här bilden från förra måndagens lunchpromenad får avsluta inlägget. Insåg att det faktiskt var den enda bilden jag tog. Eller nej nu ljuger jag!


M köpte ett stort jäkla Lego Collection-hus (för en halv förmögenhet) förra helgen, vilket vi har byggt på hela veckan. Det påbörjades förra lördagen och sen har vi suttit och byggt Lego hela veckan. Skärmfri kväll kallar M det för. Haha! Det är så himla kul och nu ska vi köpa hela serien. Så får det stå som något slags konstverk på en hylla sen. På söndagskvällen byggdes väggar och lite annat på detta fina Boutique Hotel. Ska visa er det färdiga resultatet.

Nu kickar jag igång den här veckan. Ha en fin måndag, you guys! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.