Hanoi,  Weekend

Fredags-AW och bartips i Hanoi

Det blev en ganska spontan AW igår som slutade i en riktigt rolig kväll. Jag hängde på min kollega S som hade satt sig på Basement – ett typiskt pubhak i Gamla Väster – med sin bror och två killkompisar. Jag minns att jag varit där för länge sedan när det var ett kafé men nu har det alltså anpassats för att dricka billig(are) öl på kvällarna. Det är ett underbart, trångt ställe där folk står i klungor och skålar.

Jag älskar verkligen mina tjejkompisar men ibland är det uppfriskande att umgås med ett gäng killar. Det brukar bli ganska råa diskussioner eller skämt som leder till många asgarv. Igår var inget undantag. Min tanke var att stanna någon timme men det slutade med att vi kom ut därifrån strax innan halv ett på natten. De övriga skulle på karaoke men trots viss försök till övertalning så valde jag att åka hem. Jag var helt slut efter veckan och hade magknip. Enligt S så sjöng de både mycket och illa, men trots löften fick jag ingen video skickad till mig i natt. Nästa gång tänker jag definitivt följa med. Jag älskar att sjunga!

I brist på bilder från igår så bjuder jag i stället på ett bartips från Hanoi. På denna stämningsfulla cocktailbar firade jag in år 2018. Den hette Tadioto och ligger i den historiska delen av Vietnams huvudstad. Både inredningen och planlösningen ger en känsla av att befinna sig på en hemlig, exklusiv klubb i en underjordisk källare. Vi åt inte där men maten ska tydligen vara bra. Drinkarna var i alla fall i toppklass.

Vanligtvis är det väldigt billigt att gå ut och dricka drinkar i Hanoi men på de lite mer trendiga ställena med västerländska influenser ligger priserna högre. För en svensk är det såklart fortfarande billigt och det var en sådan bar jag gärna skulle tipsa om till vänner som har vägarna förbi vad som kom att bli en av mina favoritstäder i världen. Dessutom fanns det massor med coola detaljer att kika på.

Mamma kommer hit på fika om 25 minuter och jag sitter fortfarande i pyjamas så det är väl dags att göra mig i ordning. Jag skulle egentligen städa men det har inte gått så bra med det. Jag borde skaffa städhjälp en gång i veckan för jag är så trött på att tillbringa 40% av min lediga tid till att städa, fixa, skrubba, dammsuga, diska, torka bort damm, rensa avlopp, vattna växter m.m. Det kan väl inte kosta så mycket?

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.