Things I like,  Weekend

En natt på hotell

Tror ni att jag blev glad över att solen tittade fram igår? Svar ja.

Jag var riktigt trött på vägen hem igår och somnade på tåget. Sen sov jag en timme innan middagen för att åter lägga mig i sängen strax innan kl 21. Det var som att min kropp var alldeles utmattad och när jag vaknade i morse med huvudvärk och inte kände mig särskilt utvilad trots nio timmars sömn, tog jag beslutet att sjukanmäla mig från dagens arbetspass. Sen sov jag fram till kvart i elva när M kom in och väckte mig. Det var nog klokt att stanna hemma, även om det dåliga samvetet gnagde i bakhuvudet. Min kropp och själ behöver vila efter ett väldigt intensivt halvår. Dagens aktiviteter har mest bestått av vila och tittande på Grey’s Anatomy. Jag har även gått en kortare promenad i solen, städat garderoben och såklart pussats med M mellan hans möten. Sånt är viktigt att göra.

Nu ska jag ta en dusch och sedan förbereda middagen. Det blir fiskgryta med curry, vitlök, ingefära, fänkål och broccoli. Typisk januarimat för att boosta immunförsvaret.

Jag och M på julafton. Hans syster aka min svägerska Rut tog den här fina bilden.

I detta nu ligger jag på killens soffa och stirrar ut på de kala trädgrenarna utanför fönstret. Vederbörande sitter i en fåtölj bredvid. Samtidigt som fingrarna frenetiskt knapprar på tangentbordet vilar blicken koncentrerat på datorskärmen. Han började jobba idag och är mitt inne i ett stort projekt.

Vi startade för övrigt 2021 med att resa 60 kilometer norrut för att bo en natt på hotell mellan lördag och söndag. Sist jag bodde på hotell i Helsingborg blev upplevelsen inte riktigt så som jag hade hoppats och efter att ha vänligt men bestämt klagat på en störd nattsömn, kompenserade de med att ge mig en gratis vistelse i deras juniorsvit. Det presentkortet cashade vi in och njöt av ett hörnrum med vacker utsikt. Jag tänkte att det är väl lika bra att börja det här nya året med lite dekadens för att sätta ribban högt. Jag har verkligen funnit min like när det kommer till livsnjutande och vardagslyx.

Efter att ha checkat in och handlat lite proviant, skålade vi med champagne medan vi gjorde oss i ordning. På grund av rådande omständigheter var många restauranger stängda så vi åt en tidig middag på ett thai ställe vi, efter ihärdigt letande på Google maps (samt sura miner från min sida som suddades bort med hjälp av en god cocktail och ömma kyssar) till slut hittade. Det följdes upp av en tvåmannafest med musik och dans på hotellrummet. Vi är ganska bra på att underhålla varandra, och oss själva för den delen. Jag älskar att vara tillsammans med en person som får mig att skratta flera gånger om dagen.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.