Things I like,  Travels

Dagdrömmar om fjärran länder

Om allt går som planerat så kommer snart en stor del av världens mest sårbara befolkning snart vara vaccinerade mot Covid-19. Kanske har det att göra med att jag är tillsammans med en sann optimist, men en strimma hopp om att snart kunna lämna landet kom till mig i morse när jag fick ett nyhetsbrev från SAS. Jag har inte rest utanför Skåne sedan februari och idag var första gången på ett halvår som jag fönstershoppade flygbiljetter. ”Vad sägs om Grekland?” frågade pojkvännen och jag började genast dagdrömma om krämig fetaost, ljummet medelhavsvatten, svajande palmer och goda drinkar i solnedgången.

Förvisso går jag nästan alltid runt och dagdrömmer om resor till fjärran länder där man inte behöver klä sig i fyra lager för att hålla kroppstemperaturen uppe. Jag saknar verkligen känslan av att vara på väg någonstans, inte minst den sprudlande och internationella atmosfären på en flygplats. Mer än någonsin längtar jag efter att få uppleva nya platser och möten med spännande människor. Efter nästan ett år utan att ens ha lämnat länet är jag minst sagt sugen på att beskåda annat än Skånes slätter och höra andra dialekter än den där pronomen ”honom” och ”henne” inte existerar.

 

Lite sådant här snart eller?

Nu får jag sluta dagdrömma och gå in i duschen. Om en stund ska jag möta upp M för att ta ett glas vin med en av hans vänner som är på besök i stan.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.