Things I like

Bal d’Afrique

 

Det är alltid lite spännande med första julklappen till och från sin partner, tycker i alla fall jag. Vad ska jag ge? Vad kommer jag få? Borde jag skämmas för att jag hoppas på den där dyra grejen som jag subtilt, men ändå avsiktligt, hintat om? Hur ska jag dölja en eventuell besvikelse om jag får någonting tråkigt (jag har på riktigt väldigt svårt för att dra på ett nöjt pokerface om jag får en present jag inte alls gillar)? Så många frågor och möjliga utfall.

Jo men jag fick faktiskt det jag mest av allt ville ha, och önskat mig i flera år (om vi bortser från en underbar pojkvän då vill säga). Parfymen med den mest himmelska doften jag vet – Bal d’Afrique från Byredo.

Otaliga gånger har jag gått och sniffat på denna doft inne på parfymbutiker och taxfree:n på Köpenhamns flygplats, men avvaktat eftersom att priset trots allt är ganska saftigt. Att jag blev glad när jag öppnade paketet är en underdrift. Jag blev LYRISK kan jag meddela.

 

Nu står flaskan på hyllan i badrumsskåpet, vilket jag passade på att städa och organisera i veckan. Det är tyvärr inte något fotovänligt ljus i mitt badrum utan färgtonerna påminner mest om en blek sovjetstad under åttiotalet. Däremot är det ett riktigt ”snyggljus” som inte är speciellt fördelaktigt när man vill klämma pormaskar för de syns knappt.

De bruna fläckarna är från en flaska ögonbrynsfärg. Det tog några gånger av lathet innan jag insåg att jag borde lägga ett skydd under. På hyllan högst upp har jag tråkiga saker som tops, alsolsprit och aloevera-gel (väldigt bra för att använda som nattkräm).

Nu är det städat och rent. Jag tippar på att det kommer vara så i typ två veckor. Sedan förvandlas det i sedvanlig ordning till en enda röra igen. Jag är för gammal och erfaren för att lova mig själv guld och gröna skogar när det kommer till att hålla ordning.

 

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.