Culture Paris/France

Twisted Society

 

 

Jag satte på Nyhetsmorgon lagom till frukosten, men jag måste säga att det inte är lika bra på sommaren. Jag föredrar de ordinarie programledarna. Christophe tycker det är lustigt att man kan titta på svensk TV på internet, live till och med. Det finns inte i Frankrike (vad jag vet?), men så är det ju lite efter med det mesta 😉

 

Han reagerade förresten på att de kvinnliga programledarna och nyhetsuppläsarna inte är ”jättesnygga” för det är de i Frankrike. Jag kan hålla med om att vissa kanske inte är slående skönheter, men de är duktiga och det är det som är viktigt. Franska kvinnliga programledare är inte alltid så duktiga. Men snygga så klart… Här anställer de ofta folk efter deras utseende och ibland handlar det rätt och slätt om att stå och se snygg ut, t ex om man jobbar som värdinna. En man däremot skulle han inte kommentera. De behöver inte vara snygga. Ja, ibland märks det hur vridet och gammeldags det franska samhället är.

 

 
0

0 kommentarer

 • Karin

  Gud, vad intressant att du skrev om det där! För det är nämligen något jag tänker på jätteofta, nästan dagligen här. Frankrike är så mycket ytligare än vad Sverige är! och därmed, väldigt gammaldags. Vi har kommit mycket längre när det gäller utséendefixering och jämställdhet. Här tänker jag ofta det att det är så mycket fokus på just utséende. Tänkte på det häromdagen när det var två män som var kommentatorer vid OS. Kommer inte ihåg vilken gren det var men de presenterade i alla fall ofta de kvinnliga tävlande som "här kommer den söta lilla Sarah" eller "nu är det dags för den vackra Julia". Blev så irriterad på det! varje gång var det "den unga" eller "den söta". Så skulle de ju aldrig presenteras i svensk tv, det tycker jag inte känns varken profsigt eller seriöst. Och ja, samma gäller presentatörer eller programledare i allmänhet här. Kvinnorna är ofta snygga och unga, ser ut som modeller. Fast oftast är de rätt usla eller medelmåttiga programledare (menar inte att kvinnor är sämre än män såklart, men att de anställts för att de är SNYGGA och inte kunniga). Medan männen oftast är i 50-årsåldern och får se ut lite hur som helst. En annan sak jag tänkt på är att det ofta är kvinnor som är i panelen och kommenterar, medan det oftare är en man som värd eller programledare. Får jag länka till ditt inlägg i min blogg förresten? väldigt intressant ämne det här! 😊

 • inspir?m? ?

  Intressant resonemang att läsa både i inlägget och kommentarerna 😃 För övrigt, mycket läcker smoothie! Schlurp 😊

 • Christine

  Ja de tar sig friheten till att kommentera kvinnor på ett ganska oproffsigt och nedvärderande sätt. Jag har aldrig varit någon direkt aktiv feminiskt men hans kommentar idag fick mig att ilskna till lite mot det här mansdominerade samhället… Det är samma sak med dubbningen som jag tycker det är dags att de slopar. DE kn ju inte ens uttala engelskan ordentligt för att alla namn och ord förfranskas i TV och på film!

 • Maria

  Oh nu triggar du igång mig Christine, det här ämnet kan jag prata om hur länge som helst som du nog vet;) tur att jag läser från mobilen, orkar inte skriva så långt då, hehe.

 • Frida

  playtv.fr och pluzz.fr 😊 finns mycket mer än det man kan se på svtplay, i frankrike visas allt live även via internet. Superbra!

 • Annika

  Hej! Intressant ämne! Jag har precis kommit hem från semester i Spanien och vi har tittat en del på spansk teve. Tänkte faktiskt också då på att alla kvinnliga programledare såg ut som fotomodeller…nu är inte min spanska den bästa så tyvärr kan jag inte bedöma deras kompetens 😊

 • Christine

  Haha, ja det där med bilkörning. Som att köra berusad t ex.. Jag blir fortfarande nervös när vi varit på middag och någon av Christophes kompisar elelr någon i hans familj ska köra oss med tre glas vin avverkade.. Jag fattar inte varför man inte bara kan hålla sig nykter en enda kväll! Och är det okej att vägra åka med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.