Tankar & Funderingar

The Power of Now

 

Idag fyller min bästa vän 30 år. Vi har känt varandra nästan 1/3 av våra liv, och är fortfarande lika bra vänner. Hon har funnits där så mycket för mig de senaste månaderna. Ibland undrar jag om jag ens hade kommit så långt som jag gjort utan hennes förmåga att stötta men samtidigt pusha framåt. En riktig vän är ingen ja-sägare utan vågar utmana den andra till utveckling och framgång. Det gör hon alltid, och jag försöker göra samma för henne. Dessutom är hon en person jag verkligen beundrar och ser upp till. Så grattis till världens bästa vän! 

 

Någonting hon har tjatat på mig om, är att läsa den här boken. Den heter The Power of Now och är skriven av Eckhart Tolle. Han hamnade i en svår depression med ångest, och i samband med det tappade han all tro på sig själv. I boken beskriver hur han tog sig ur det och även lärde sig att leva i nuet. Han skriver mycket om att stänga av de där ständiga negativa tankarna som snurrar i huvudet. Man kan inte styra en känsla, men det går att styra sina tankar, eller åtminstone vägleda dem åt rätt håll. Viktigast av allt – att leva i nuet eller ändra på någonting som får dig att må dåligt. Jag har än så länge bara läst en bit in i boken men jag ska försöka att läsa i alla fall något kapitel varje dag. Jag tror, och hoppas, att det är en bok som kommer göra stor skillnad för mitt välmående när jag väl tagit mig genom den.

 

Har någon av mina läsare läst denna boken?

 

 

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.