Culture Paris/France

The foreigner

Gosh vad jag är trött! *Zzzz*
För er som inte är föräldrar eller aldrig jobbat med barn, så kan jag tala om att 9 timmar med en 3-åring är inte det lättaste. Jag har jobbat 12-timmars pass på Lidl flera gånger och det var peanuts jämfört med detta! 😛
Men snart är det helg och i morgon får jag sovmorgon. Uuuunderbart!

Föresten, måste bara berätta om igår kväll. Alltså vissa fransmän och kvinnor är bara för härliga. Iafl när man inte är i turistkvarteren. Där bryr de sig inte om en och är allmänt falska och nonchalanta. Och försöker man låtsas som att man är fransk så är de oftast trevligare än om man pratar engelska.
Jag handlade mat på supermarchén där jag bor på vägen hem. Trött, släpandes på väskan som jag lämnat på kyrkan och allmänt ofräsch och illaluktande. Och stod i tio minuter och försökte förklara att jag letade efter riven ost till en tjej som sen gick och garvade till sin kollega(misstänker det iafl eftersom jag hörde henne skratta runt hörnet, när vi äntligen kommit på att det hette ”fromage rapé”) åt mina försök att förklara ost som är lång och smal och att man gör samma sak med morötter. Men jag minns mina dagar på Lidl… som vi garvade åt folk som uttalade saker helt åt skogen, eller som var allmänt jobbiga eller Metro-tanten som luktade kiss och gick ut i nattlinne. Nu är det JAG som är utlänningen som fransmännen gör narr av. Höhö.

Hur som helst, när jag ska lassa upp mina varor på bandet så frågar killen i kassan något som jag inte riktigt uppfattar. ”Vous êtes francaise?”. Förklarar att jag är svensk. Då säger damen bakom att svenskar är så trevliga och snälla. Sen säger hon ”Vous êtes très jolie mademoiselle”. Är inte det för gulligt? It just made my day! 🙂 Och just det för er som inte kan franska, hon sa att jag var söt. En främmande människa som säger så liksom! Och jag som hade en fuldag och allt, haha!

Men så är fransmännen ibland. Hjälpsamma och artiga. Väldigt pratglada och öppna… iafl den äldre generationen. Den yngre är väl lite mer på sin vakt och kan nästan vara arroganta. Det tar någ ett tag inte man börjar förstå sig på fransmännen. De är speciella, det är något som är säkert. 😉

0 kommentarer

  • Karin

    haha, tell me about it… jag var barnvakt åt en ettåring, en sjumånaders bebis och en femåring i tolv timmar i lördags. Kan säga att jag totaldäckade när jag kom hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.