The day after

 

Jag kom hem lite innan två i natt efter en riktigt trevlig kväll med min kära vän Madeleine. Det var så kul att gå ut bara vi två för det var sannerligen inte igår. På grund av att jag inte mått så bra de senaste månaderna, med ganska påtaglig ångest, så valde jag att ta en paus från att dricka alkohol ett tag. Nu känner jag mig däremot mycket mer stabil och känner inte längre av ångest varje dag, så jag drack två goda glas vitt vin. Jag behöver inte dricka alkohol men gör det för smakens skull. Jag älskar vin, Gin-drinkar och Aperol Spritz. Bailey’s med en kaffe efter en riktigt god middag kan vara det bästa jag vet. Alla andra anledningar är helt värdelösa. Man behöver inte alkohol för att ha kul, och de som inte kan ha det behöver nog göra en självrannsakan. Alternativt byta umgänge. Det gick bra att dricka två glas vin och jag har verkligen noll dagen-efter-ångest. Inte för att jag blev särskilt berusad på de två glasen trots ett uppehåll på 3 månader (”Var försiktig bara så du inte får en snedtänding bara, höhö”, skämtade pappa igår. *skrattar  och himlar med ögonen*), men tidigare kunde bara ett halvt glas få mig att må dåligt psykiskt. Alkohol och ångest är som sagt ingen bra kombo. Det känns skönt att kunna välja nu de dagar jag vill dricka en drink eller bara låta bli.

Hursomhelst. Kvällen var en riktigt lyckad sådan men jag får nog skriva mer om den sen. Jag tog faktiskt lite bilder som jag är villig att dela med mig av. Nu ska jag byta om från pyjamas till vattentäta kläder och skor, sedan ska jag på kompisdejt. Jag känner att jag behöver en kaffe!

 

0 reaktioner på ”The day after”

  1. Det är ju bra när man dricker medvetet. Jag dricker till exempel inte alls. Har inga problem om andra dricker men för mig personligen trivs jag inte med det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen