C'est la vie

Svenskodlat och utan tillsatser

IMG_3606

IMG_3607God morgon på er! Hoppas att ni mår bra idag. Sommaren verkar ha tagit en paus för temperaturen visar endast 16 grader. Vissa av er skulle kanske kalla det sommartemperatur, men för mig är det snarare vårgrader. Här i Malmö skiner i alla fall solen.

Jag köpte svenska jordgubbar igår som jag tänkte njuta av till frukosten. Paris och Frankrike i alla ära, men jag måste säga att jag verkligen uppskattar allt svenskodlat. Förra helgen köpte jag till exempel skånsk sparris och den är någonting alldeles extra ska ni veta. Jag och Melanie var ju som sagt på Bondens marknad på Drottningtorget och köpte med oss både det ena och det andra. Bland annat köpte vi båda varsin flaska äppelmust från Österlen. Den har jag snålat med varje morgon nu men jag tror inte det är mer än två små glas kvar. Hon var förresten väldigt exalterad över alla grejer de sålde och provsmakade allt likt en fattig student på fredagar i mataffären (för det är då alla butiker står och bjuder på diverse smakprov, hehe). “I love this!” och “I need this!”, utropade hon medan hon doftade på dekorerade bivax-ljus och smakade på tio olika marmelader. Eftersom att hon kommer från ett land där listan över ingredienser på varje matprodukt är lika lång som min todo-lista, så tycker hon ju såklart att vi har en massa nyttiga varor här i Sverige. I USA är det så många tillsatser att varenda juicepaket innehåller minst fyra E-nummer.

På tal om den där todo-listan så ska jag äta min frukost nu innan jag sätter igång med allt jag behöver göra.

Ha en riktigt fin dag så hörs vi sen!

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *