Malmötips

Tapas i Malmö

IMG_3686 (1) IMG_3685 (1)IMG_3673 IMG_3678 (1)

Jag måste slå ett slag för tapasrestaurangen La Roche i Malmö. Som ni kanske såg så var jag där i söndags – och då för säkert fjärde gången sedan jag flyttade hem till Sverige. Det jag gillar är att det inte är små futtiga tapasrätter utan relativt stora sådana. Man behöver alltså inte köpa fem stycken för att bli mätt. När du beställer kycklingspetten – som är glaserade i chili och honung (ja du hör ju själv) – får du till exempel tre stora sådana. Till den en helt underbar sås. Blåmusslorna är en annan favorit och även chili- och vitlöksmarinerade räkorna. Havsaborren tänker jag ta nästa gång för den var riktigt god. Nästa gång ska jag även försöka att lämna lite plats till en efterrätt för den vita chokladkrämen med hallonkompott var inte alls fel. Det var tur att jag ens hann smaka av Stina innan hon tryckte i sig den på två röda.

Dessutom är det en trevlig lokal som krogen huserar i, och personalen gjorde sitt yttersta för att servera gästerna med ett leende trots att de hade fullsatt. Det får de ett stort plus för. Det enda jag tycker är synd är att de stänger så tidigt som klockan 22 vissa dagar i veckan. Fast sedan så bor vi ju i Sverige. Ingen äter sen middag här. Lite kul ändå att det är en spansk restaurang och att de stänger innan spanjorerna ens hade börjat med förrätten.

La Roche ligger på en sidogata till Lilla Torg och har även en trevlig uteservering.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *