Malmötips,  Weekend

Staycation på Hotel Duxiana

M och jag har satt i system att unna oss lite extra lyx varje månad i form av staycation eller en getaway till närmaste ort med hotellvistelse. I alla fall tills det faktiskt går att resa utomlands igen. 2021 började med en natt på The Vault Hotel i Helsingborg, i mars åkte vi som iväg för en helg i Kalmar (då bodde vi inte på hotell) och fredags åkte vi upp till Lund för att hänga på Grand Hotel i två dygn. Mer om det i dagarna som kommer.

Sedan har jag såklart glömt bort att blogga om vår senaste staycation på Duxiana Hotel. En natt i deras Superior Svit med tusen kronors rabatt gjorde susen för vårt välmående, särskilt eftersom att det i detta rum finns ett badkar.
Det var ett hotell i sann inredning à la Scandinavian Minimalism, så alltså mest svart, vitt, beige och grått, men de har ändå lyckats göra det gemytligt. Jag saknade dock lite färgklickar som hade gett mer värme åt rummet och bättre belysning för sänglamporna gav verkligen inget behagligt sken.

Duxsängar hade de självfallet, och världens gosigaste täcken. Tyvärr sov jag dåligt hela natten pga PMS-svettningar och en snarkande pojkvän.
Dessa produkter luktade sååå gott <3
Vi checkade in klockan 15 och var båda två ganska hungriga, så vi bestämde oss för att äta en sen lunch/tidig middag. Det är viktigt att ducka för den där hangryness:en för den kan förstöra vilken härlig staycation som helst.
Det fick bli thaimat på stället runt hörnet.
Efter det hade vi siktet inställt på ett värmande bad så vi gick till Åhléns för att köpa badbomber. Ska det va så ska det va!
I lobbyn på hotellet har de en bänk med riktigt gott kaffe från Lilla Kafferosteriet, kakor och choklad från Malmö Chokladfabrik som man får ta hur mycket man vill av. Det var i alla fall så jag tolkade det när jag stoppade ner fem (kan ha varit fler) chokladbitar i väskan 🤷🏼‍♀️
Tillbaka till hotellrummet för att ligga här tills tår och fingrar blev rynkiga som russin.
Älskar att jag träffat en livspartner som jag över allt annat har så himla kul med. Favoritpersonen att hänga med.
Vi hade såklart köpt en flaska bubbel för att maxa vår dekadens.
När vi var alldeles varma och rosiga om kinderna bestämde vi oss för att traska över bron på kanalen och dricka drinkar på cocktailbaren Care/Of.
Tips tips! Riktigt mysigt ställe med goda drinkar. Är såklart roligare när man kan sitta där längre än till kl 20.15, men man får ta det för vad det är i dessa tider. Vi avslutade kvällen med att dricka ett glas vin med M’s kompis Andreas som var nere på besök i Malmö och bodde på Malmö Live.
Vi blev hungriga när vi kom tillbaka till hotellet så vi foodorade MAX-burgare och sen badade vi en gång till. Det var säkert den flottiga maten som gav mig nattsvettningar. Jag brukar vakna av att jag svettas i knävecken…? Väldigt märkligt.

Lyxigt nog har de sen utcheckning på söndagar så efter en lång och god frukost, hängde vi på rummet fram till kl 14. Badade en sista gång och kände lite antiklimax över att lämna vår vardagsflyktiga bubbla. Duxiana är ett hotell jag gärna skulle bo på igen. Förutom ett trevligt och serviceinriktat bemötande från personalen var det prisvärt – det märks att de lagt ner tid och pengar på kvalitet och lyxiga detaljer utan att för den delen ta hutlösa priser för rummen.

Vi funderar på att testa Story Hotel nästa gång. Vill gärna bo på MJ’s också men det är så dyrt och jag är lite dumsnål. Vill verkligen att det ska vara värt pengarna.

Har du bott på något hotell i Malmö som gett ett extra gott intryck?

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.