Travels,  Weekend

24 timmar på The Vault Hotel

Mr M och jag har påbörjat en tradition att varje månad göra någonting lyxigt och extra mysigt/roligt/vardagslyxigt tillsammans. Vi är båda väldigt överens om att livet ska levas fullt ut och har ungefär samma idé om hur vi vill tillbringa vår tid och våra pengar. Förra månaden, helgen efter nyår, tog vi tåget upp till Helsingborg för en natt på The Vault Hotel. En staycation på annan ort men inom samma region, med andra ord.

Namnet på hotellet kommer från att den vackra byggnaden, byggd redan år 1899, tidigare huserade en bank. The Vault ligger alltså ovanpå ett gammalt bankvalv. Inredningen är en mix av retrodesign och originalinteriör från sekelskiftet vilket i sin tur ger en känsla av ett lyxigt boutiquehotell. Sammet, blommiga tyger, stukaturer, paneler, modern konst på väggarna, lyxiga material, mörka trämöbler och små detaljer som lämnats kvar från gångna tider. Det är more is more som gäller.

Jag hade ett presentkort på en natt i deras Juniorsvit så vi betalade inte ett enda öre för 24 timmar i ett stort rum med extra stor säng, mysiga morgonrockar, originalparkett (jag älskar vackra trägolv) och utsikt mot Rådhuset. Där mådde vi om man säger så.

Efter ett snabbt ärende till affären för att inhandla snacks, samt en lååång dusch, skålade vi med champagne som plockades upp på väg från stationen. Sedan begav vi oss mot närmaste bartillhåll för en innan-maten-drink. Tyvärr var det stängt på de flesta mysiga krogar eller hotellbarer och likaså restaurangen vi hade siktat in oss på. Efter att ha traskat runt en stund i klackar, var jag lite smått grinig. Irriterad för att det inte gick enligt planerna och på väg över tröskeln för ”hangry:ness”. Som tur är så har jag världens mest tålmodiga pojkvän som trots min pessimism och mina höga krav på perfekta matställen tydligen älskar mig villkorslöst. Jag kan rekommendera alla att skaffa en sådan.

Till slut hittade vi ett thailändskt ställe som fick duga i brist på annat. Efter några uppmuntrande pussar, en god drink i guldbägare och mat i magen hade jag plötsligt glömt bort alla tidigare besvikelser. Det viktigaste var trots allt att få i oss mat… eller jag menar, att vi var tillsammans.

Smått lullig och ganska nöjd med livet.
Ett stycke tålmodig och underbar man.
Sedan var klockan helt plötsligt 20.15 och vi blev utkastade från restaurangen, så vinden fick styra oss tillbaka till hotellet. Såhär fint ser det ut i entrén.

Resten av kvällen hängde vi på hotellrummet. Drack upp champagnen och en flaska rödpang medan vi lyssnade på musik och övade på diverse dansstilar. Jag är ganska övertygad om att vi kommer briljera i både bugg och vals när dansgolven väl öppnar igen.

Nästa morgon var vi lite trötta men piggnade till när vi kom på att en frukostbuffé väntade oss. Det måste väl vara det bästa med att bo på hotell? Förutom att kunna stöka till ett rum utan att behöva bädda sängen eller sno med sig små shampoflaskor.

Detta var en bråkdel av det jag åt. Det enda jag hade att klaga på här var att äggen antingen var helt löskokta eller totalt hårdkokta, men det kunde jag leva med. Överlag väldigt god frukost med möjlighet att göra egna våfflor.

Efter frukosten och en timmes extra häng i den stora sängen var det dags att checka ut från rummet och det mysiga Vault Hotel. Bara trappan är helt fantastisk med vitt marmorgolv och en gammal originalhiss i mitten.

Om jag ska ge ett betyg enligt min personliga åsikt så tycker jag att det är ett hotell som är väl värt ett besök. Sängen var skön, personalen är riktigt tillmötesgående, rummen hade vanliga element så det var enkelt att reglera temperaturen, frukostbuffén gjorde ingen av oss besviken och jag anser det vara prisvärt för den standard som erbjuds. Det enda vi saknade var lite fler lampor på rummet då det ena hörnet var helt mörkt och alla lampor hade väldigt dov ljusstyrka. Sedan var kuddarna sådär oformliga så det kändes som att de var stoppade med vadd. Jag kan ju tycka att man på ett lite bättre hotell erbjuder fluffiga dunkuddar, men det är ju väldigt individuellt hur man gillar sina bolster. Utöver det har jag ingenting att klaga på.

Hej då snygga hotellobby!

Vi hann med en kort promenad ner till hamnen innan vi gick på tåget hem till Malmö. Helsingborg är en fin stad och det är trevligt att åka dit för en getaway, men jag trivs trots allt bäst i Malmö. Storstäder är min grej.

Vår tradition fortsätter idag med ännu en staycation, men den här gången lämnar vi inte stan. Vart vi ska? Det får du snart reda på i en kanal nära dig (Instagram om du är riktigt nyfiken, eller så får du ge dig till tåls och vänta på uppdateringen här på bloggen efter helgen).

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.