Malmötips,  Weekend

Andy Warhol på Moderna Museet

Malmö kan kännas litet ibland. Som en stor småstad mer än en liten storstad. Fast det kanske är sak samma hur man definierar det. Potato, potato ungefär. Det har sina fördelar och nackdelar såklart. Stor stad, stora avstånd. Mindre stad, mindre avstånd. Hursomhelst så finns det faktiskt trevliga aktiviteter att sysselsätta sig med här trots att det är en miniversion av Stockholm. Som att gå på tillfälliga utställningar på något av de fem museum (skojar… eller har vi fler än fem museum i Malmö?) staden har till sitt förfogande. Till exempel Moderna Museet som just nu (i en dag till!) har en utställning av Andy Warhol. Det var några månader sedan jag var där men det är något speciellt att gå på museum och lära sig om historia, teknik och konst. Jag känner att jag blir lite rikare på hur världen en gång såg ut och numera ser ut. För egen del måste det vara konst som intresserar mig och som jag tycker är tilltalande, annars kan det vara. Jag gillar fotokonst och klyschiga ”life quotes” så Andy Warhols utställning tilltalade mig.

Citatet längst ner till höger är ju ganska spot on hur samhället ser ut idag. Sorgligt nog.

Om du nu läser detta, befinner dig i Malmö och inte vet vad tusan du ska hitta på i helgen så tycker jag att du ska kila bort till Moderna Museet och kika på Andy Warhol-utställningen. Det är dessutom gratis. Kan inte bli bättre!

Om några timmar kommer min femåriga systerdotter hem till mig. Jag ska vara barnvakt åt henne tills i morgon eftersom att min bror och svägerska ska på fest. Jag har lovat fika på stan, tacos, lördagsgodis och filmkväll (förhoppningsvis kan jag övertala henne att se en Disney-film snarare än typ Dora utforskaren). Jag tar min uppgift som The fun aunt på största allvar. Dessutom funderar jag på att ta med henne till Malmö Museum (jag tror inte att hon roas så mycket av modern konsthistoria) för de har en ganska rolig utställning där med olika aktiviteter man kan prova på. Vi får se vad det blir. Nu måste jag skynda mig att fixa tvätten och handla mat innan min svägerska lämnar av det blonda lilla yrvädret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.