Weekend

Shoulda, woulda, coulda

Efter 24 timmar med en 5-åring kan jag lugnt säga att det är ett hårt jobb att vara ”the fun aunt”. Särskilt när en väldigt viktig uppgift i det hela är att dansa och hoppa i sängen i typ 40 minuter. Det är så kul att se likheterna hos både mig och Julia i mina brorsbarn. Sally är väldigt lik min syster när hon var liten. Kaxig, orädd och pilimarisk. Plus att hon är lite lillgammal och sådär söt och glad att folk stannar upp och ler när de ser henne på gatan. Fast det kanske är ganska typiskt för småsyskon? Utöver det älskar hon att dansa och sjunga precis som jag alltid gjort sedan jag var liten. Hon har nog fått den där problemlösar-genen också från mammas sida av släkten. Vi är alla ganska streetsmarta av oss.

Vi var ute och lekte på lekplatsen i förmiddags efter frukosten, och sedan kom min bror och hämtade brorsdottern. Resten av dagen har jag mest tagit det lugnt hemma. Ätit rester från gårdagens tacomiddag och skickat lite Paris-tips till en kompis som ska dit i november. Jag funderade på att gå iväg ut och hitta på något i eftermiddags, men ångrade mig. Jag kan ibland känna som att jag borde göra någonting av min dag. Jag inbillar mig att jag missar någonting eller inte tar tillvara på tiden. Det finns ju ingenting jag egentligen borde göra utan vissa dagar är det okej att vara hemma. Jag måste bara lära mig att hantera den där rastlösheten och inte alltid göra någonting speciellt bara för sakens skull. Däremot vill jag städa undan lite och rensa bort grejer som ligger framme och skräpar så det tänker jag sysselsätta mig med nu.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.