Cape Town Surroundings,  South Africa,  Tankar & Funderingar

Det vi väljer att minnas

 

Vissa minnen från tiden i Kapstaden kan jag inte riktigt bestämma mig för hur jag ska förhålla mig till. De där erfarenheterna som format mig till den jag är, som jag lärt mig från men som samtidigt får magen att dra ihop sig av obehag. Bilderna här visar en vacker miljö och får mig att minnas den oslagbara naturen jag fick uppleva under just den här söndagen i februari 2017, men omständigheterna var inte lika fagra. Den andra personen i bilen visade sig inte vara riktigt så bra som jag först trodde och på grund av en låg självkänsla lät jag det påverka mig mer än jag borde ha gjort.

 

Samtidigt är det en del av min historia. Den som finns där i backspegeln och gett mig reflektion över vad som är viktigt i livet. I mitt liv. Det jag är värd och det inte ska tolerera. Alla dåliga erfarenheter leder till någonting gott även om det inte alltid känns så just då. Alla relationer lär oss någonting om oss själva, så även de destruktiva.

Så jag väljer att se på det här minnet från Sydafrika med positiva tankar, hur det hjälpte mig att komma till en självinsikt jag annars kanske hade ignorerat. De vackra platserna jag varit lyckligt lottad att uppleva och se. Jag vill aldrig sluta av uppleva och se, även om ger mig ångest eller gör mig ledsen, för i slutändan är det alltid värt det.

 

 
 

 

Dessutom. Känslorna som allt det här ger är ändå det jag kommer minnas allra längst, till skillnad från de där jobbiga upplevelserna som med tiden bleknar bort och slutligen förlorat sin betydelse. Det viktigaste är de minnen som får oss att le fånigt, fnissa för oss själva eller bli alldeles varma av behag i kroppen.
Så jag väljer att släppa taget om de negativa minnena. I stället påminner jag mig själv om saltdoften från Atlanten, den oändliga horisonten och utsikten vid Chapmans Peak, kritvit sand när jag susade förbi Muizenberg Beach, den mysiga Green House-restaurangen på vingården Babylonstoren och de majestätiska bergen längs med Sydafrikas sydvästra kustlinje. Den där söndagen för 2,5 år sedan. Sådär ja, nu fick Western Cape lite marknadsföring från mig. Det bjuder jag på.

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.