Malmötips,  Vardagslyx

Tisdagsmiddag på 25:e våningen

Jag inser nu att den här bilden ovan inte representerar motivet särskilt väl. Det ser mest bara ut som någon suddig, brun sörja toppad med grönsaker och blommor men jag lovar att den här sörjan var bland det godaste jag ätit. Jag tycker att vi tar det från början. Simon var mitt uppe i ett jobbsamtal när jag knackade på hans hotellrum igår kväll, men när han avslutat det så tog vi hissen upp till 25:e våningen där hotellets restaurang Kitchen & Table ligger och där utsikten består av Malmös skyline. Middagen började med en helt gudomligt (jag ber om ursäkt på förhand för kommande pretentiösa superlativ) mör stek som serverades med en primörfest av potatis, sparris, friterade kantareller och söta körsbärstomater. Köttet var tydligen ett mellanting av oxfilé och ryggbiff, bokstavligt talat så sitter det där emellan någonstans på kossan. Vår karismatiska och härliga servitris sålde i alla fall in det bra.

När vi ätit lite mer än vi egentligen orkade (mest jag) så frågade min kompis Simon om jag ville ha dessert. Jag bemötte frågan med en blick som sa ”sover Dolly Parton på rygg?”, och så beställde vi in en exceptionell chokladganache med chokladmousse toppad med chili och kokos. De säger ju att ”sharing is caring”, men för min del gäller det inte när det kommer till bakverk och efterrätter. Då vill jag helst ha allt för mig själv. Fast när sällskapet står för notan så kan man ju inte vara alltför girig, hehe.
Jag kan nog ärligt säga att detta var en av de godaste måltiderna jag ätit. Jag har hört blandade åsikter om Kitchen & Table på Malmö Live men jag har bara positiva saker att säga om den. Det enda jag tänkte på var att det tog en bra stund för dem att duka av när vi hade ätit klart, vilket var lite konstigt med tanke på att de gick förbi flera gånger och tittade på våra tomma tallrikar med besticken vilande till höger. Men det var en petitess i jämförelse med helheten.

För att du inte ska bli lämnad med en dålig mobilbild så bjuder jag på två foton från en annan kväll i somras på samma plats, med samma utsikt. Såhär kan det alltså se ut en kväll i juni:

Det blev många intressanta diskussioner och jag passade på att pitcha en idé jag har om ett projekt som jag har funderat på att dra igång. Jag vill så gärna göra någonting mer av mitt intresse för att skriva och detta kombinerar det med mina andra intressen och erfarenheter. Det är bra för mig att prata om det med drivna vänner som får mig att tänka att det faktiskt är möjligt och inte behöver stanna vid en dröm. Jag måste bara lägga upp en plan och bryta ner slutmålet till delmål.

Idag är det Danielas födelsedag vilket jag tycker ska firas. Hennes svenskakurs slutar om 45 minuter så jag ska göra mig redo och sen gå in till stan och möta upp henne för en klassisk födelsedagsfika.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.