Komplimang från en hiphoppare

Rensandet och organiserandet fortlöper här hemma, men igår tog jag en paus på eftermiddagen. Jag bytte om till lite finare kläder än min mysbrallor och så traskade jag bort till Östra Kaffebaren för en fika. På vägen dit stannar en kille mig och säger spontant: ”Vilka fina skor!”. Detta var alltså en kille som var några år yngre än jag, klädd i hiphop-stil och som enligt mina stereotypiska fördomar troligtvis diggar till musik där ord som ”niggaz”, ”bros” och ”f**k” förekommer. Han var alltså helt uppriktig och seriös med sin komplimang. Jag tyckte att det var bland det gulligaste jag varit med om på länge och jag blev så glad. Dessutom omvärderade jag mina fördomar lite. Kanske var han egentligen en riktig mjukis som inte alls står och hänger vid kiosken på Nydala torg på lördagkvällarna?

Jag försökte mig förresten på en bild med hjälp av självutlösaren, men alltså nej. Jag känner mig så löjlig när jag står där med kameran som piper och väntar på att den ska ta en bild. All den onödiga tiden på att ställa in kameran, ta om fotot för att det blev suddigt och sedan sitta där och känna sig jättetöntig och självupptagen. Det var nog första och sista gången i den här bloggens historia. Jag håller mig till narcissistiska spegelselfies. Allt utom skorna är gammalt som gatan.

Det är ganska mysigt att sitta där under markisen, smutta på en kaffe och läsa tidningen.
Skorna är från & Other Stories. HÄR är en länk för den som vill ha ”hiphopper-dude-approved” sandeletter.

Någon hade lämnat en bilaga med sommarens evenemang från den franska dagstidningen Liberation. Synd att det var roliga händelser som redan passerat.

På vägen hem gick jag inom en juvelerare för att höra vad jag kan göra med ett gammalt klockarmband i guld som min farmor ägt en gång. Fick reda på att det är värt ganska mycket och att det kostar en massa i arbetskostnad att smälta ner det och göra om det till något annat, så nu funderar jag på att sälja det eller byta till något annat fint. Det har inget sentimentalt värde för mig så jag känner inte att jag måste spara det.

Jag gick även en vända bort till H&M-butiken på Entré där de säljer ut allting till en spottstyver eftersom att de ska stänga butiken. För knappt 150 riksdaler fick jag en ullhatt, en kavaj, en julbordsduk, en stor kruka och sådana där spiraler i gummi som man sätter upp håret med (Invisibobble – jag älskar dem!). Jag hade en bonuscheck på 50 kronor också så notan gick till slut på knappt 100 kronor. Det blev VÄLDIGT billigt.

Jag glömde min svarta hatt på bussen förra hösten så jag blev riktigt glad över denna ersättare som kostade mig mindre än en cappuccino på stan.

Här har ni den kära vänner; en mörkblå sammetskavaj från H&M’s barnavdelning. Fodret känns kanske lite billigt men det är skit samma när den kostade 50 kronor och man knappt kan se att den troligtvis designats till en 10-årig pojke. Jag tycker att den sitter riktigt bra på mig.
”If the shoe (blazer) fits”, som de säger.

Ja så det var alltså min torsdag. Idag är det som sagt fredag och jag ska fortsätta med rensningen några timmar till. Lite senare ska jag träffa en kompis för en afterwork innan det blir födelsedagsfirande för Daniela med drinkar på Lokal 17.

0 reaktioner på ”Komplimang från en hiphoppare”

  1. Vad roligt med komplimanger. Roligt med reafynd också! Man känner sig typ som man vunnit på lotto när man gör sådana fynd. Back in the days när UFF fanns så sålde de ut det mesta för tio kronor styck. Minns att jag brukade göra fynd.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen