C'est la vie

Det som göms i snö…

Jag sov dåligt i natt och vaknade tidigt så jag har varit ganska seg idag, och trött. Sådär trött att jag nästan började gråta när jag tittade på slutet av Dirty Dancing (som jag började se på igår). För slutscenen är ju så himla FIN. Jag var tvungen att gå tillbaka och se den en gång till. Trots att jag sett filmen säkert tio gånger redan. I hemlighet vill jag nog ha min alldeles egen Johnny Castle men det verkliga livet är ju tyvärr inte som en film.

Förutom det har jag gått en lång promenad mellan regnskurarna, handlat smör och ägg så att jag ska kunna baka en banankaka och städat min sekretär. Jag hittade en massa roliga saker. Bland annat ett kort från min syster där det står ”Grattis på studenten!”, vilket alltså är mer än 15 år sedan (?!). Den måste ha hamnat där via min låda med gamla kort och brev. Jag har sparat allt sådant från den epoken i mitt liv då man fortfarande skickade snigelpost. Det var andra tider då. När man spolade tillbaka kassettband och pausade låtinspelningar i reklampausen. Ni som vet ni vet.

Sedan har jag tydligen tyckt att det är viktigt att spara ett kort jag tog på en tavla inne på Leonardo da Vincis museum i Tours 2004. Varför jag ens framkallat det är ju en bra fråga? Men jag gillade väl citatet. ”Vad kan stoppa hat? Endast kärlek”. True dat. Synd bara att det inte biter på maktgalna världsledare. Jag hittade även mina gamla visitkort från när jag jobbade i Köpenhamn. Det känns som evigheter sedan.

Dessutom fann jag en anteckningsbok från tiden i Paris. Där skrev jag ner en lista på för- och nackdelar med att bo kvar i Paris vs. flytta hem till Sverige. Nackdelslistan var lång och solid, hehe.

Gillar det där inom parentes ”fast fransmännen är ju inte så värst internationella iofs”, haha! Kontakten med mitt ex har jag tappat för länge sedan. Det blev inte så viktigt till slut, från den andra sida kan tilläggas…

Den här fann jag också i gömmorna. Den fick jag av Louise innan jag flyttade till Kapstaden. Hon bodde där ett år och flyttade till Malmö några månader innan vi blev kompisar. Ett häfte med alla hennes favoritställen och andra fina tips. Hur gulligt är inte sådant?

Nu är jag och min nya väska på väg till Clarion Malmö Live. En kompis från Paris är i stan på jobbresa så vi ska ses och äta middag på hans hotell. Jag har aldrig ätit på Kitchen & Table så det ska bli kul.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.