Paris Tips,  Shopping

En ytlig hyllning till min nya väska

Försök att se förbi den märkliga posen i detta överexponerade foto. Det är inte det vi ska fokusera på, utan den där svarta accessoaren på min högra höft. Jag köper sällan väskor som kostar mer än den dryga tusenlappen för jag tycker helt ärligt att det finns massor med skinnväskor till bra kvalitet och på plånboksvänliga prisnivåer, men den här kunde jag inte släppa när jag ramlade över den på en fransk influencers instagramkonto.

Det franska märket heter Ateliers Auguste och grundades 2012 av de två bröderna Laurent och Xavier, vars ateljé och butik ligger på 8 rue de Turenne i Paris. De var så lika varandra att jag trodde att jag såg dubbelt när jag stegade in för andra gången, redo att köpa väskan.

Voilà! Såhär ser den alltså ut. Jag ville ha en svart, stilren väska med silverdetaljer där jag får plats med kamera och en bok om jag så vill. Det är oftast det jag släpar med mig om dagarna, förutom allt annat krafs då vill säga. Deras väskor är alla handgjorda i Italien eller Portugal på familjedrivna, mindre fabriker (det är alltså inget miljöförstörande ”Made in China” involverat). Designen ser lite skandinaviskt minimalistisk ut, n’est-ce pas?

Att min väska heter Monceau gör den ännu mer speciell för mig eftersom att jag under alla år i Paris bodde nära Parc Monceau de allra flesta av dem. Det är min andra favoritpark (näst efter Square des Batignolles) i den staden och håller på många minnen.

Just den här modellen finns även i en mindre storlek och i flera fina färger. Om jag hade haft obegränsat med pengar så hade jag gärna beställt deras Mini Monceau i Tan eller Red. Så kul ska vi dock inte ha det. Mitt sparkonto måste få vila lite nu.

Inuti finns två fack för mindre grejer.

Ateliers Auguste skickar gratis inom hela Europa så in på deras hemsida och kika om du vill ha en riktigt fin skinnväska som inte kostar en hel månadslön. Eller så kan du ju gå dit vid nästa besök i Paris om du vill klämma och känna innan du köper. Förutom damväskor har de en massa olika modeller för män, samt plånböcker, laptopfodral och portföljer. Det låter som att jag fått betalt för att prisa dem, men så är inte fallet. Jag är bara så nöjd över min nya väska.

Nu har jag ägnat ett långt blogginlägg åt en väska. Är det höjden av ytlighet? Troligtvis.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.