C'est la vie

Souveniers from South Africa

IMG_1204 IMG_1206 IMG_1207 IMG_1209

Jag köpte såklart med mig några saker från Sydafrika. Det är så fint att ha tycker jag. Oavsett vad det är så blir det en trevlig påminnelse från landet och hela upplevelsen. För när min syster påpekade att jag koncentrerar mig mer på det negativa med att lämna och återvända, så insåg jag att hon har rätt. Det finns så mycket som värmer hjärtat när jag tänker på min tid i Kapstaden och det är det jag borde fokusera på. Som marknadsstånden med alla dessa afrikanska hantverk, där trevliga säljare hälsar på dig som om du vore deras long lost friend och enligt sydafrikansk manér frågar ”Hey love, how’s it?”. Såklart är det säljknep men det är ändå det jag borde tänka tillbaka till. Det jag tyckte allra mest om där nere: mötena med intressanta människor.

Hursomhelst. Sidospår… Det jag ville komma till var att jag fick syn på dessa fina träskålar på Greenmarket Square. Jag prutade ner dem till halva priset så med den lilla träskeden betalade jag 100 rand. Alltså ca 65 spänn. Äggkopparna köpte jag på flygplatsen. Djuren som utgör mönstret är The Big Five; elefant, noshörning, buffalo, lejon och leopard. Inte lika enkelt att pruta där så de kostade 50 rand styck. Ändå värt det. Det kommer passa fint in i lägenheten, som jag för övrigt kan flytta tillbaka in i när jag kommer hem från Frankrike.

Förresten så upptäckte jag en afrikansk butik i Malmö. Ägaren är från Uganda men verkar ha bott i Sverige i några år. De säljer kuddar i afrikanskt mönster, flätade korgar och samma typ av smycken som går att hitta på marknader i Kapstaden. Tror ni att jag blev glad eller? Kommer gå dit när längtan efter Sydafrika blir påtaglig.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.