C'est la vie,  Travels

Långflygning i ekonomiklass med Emirates

IMG_1164

När jag flög hem från Kapstaden så valde jag att boka resan med Emirates. Egentligen var det inte så logiskt eftersom att jag hade fått poäng med Turkish Airlines (vilket så småningom leder till gratisresor), men med Emirates får man ta med sig 2×23 kg och jag kände redan när jag bokade flygresan till Nice att det fanns en risk att jag inte skulle vilja åka tillbaka.

Det var första gången jag reste med Emirates och jag måste säga att jag inte har så mycket att klaga på. Ja det är väl maten i så fall, men säg de flygbolag som har god mat i ekonomiklass? På allvar, säg mig det för det vore intressant att veta!

 

IMG_1162

Alla får en kudde, filt, hörlurar och en necessär med det viktigaste (sovmask, öronproppar, varma strumpor etc). Snodde jag med mig två filtar hem? Nej inte skulle väl jag! Kuddarna var dock lite väl budget. Särskilt när jag på vägen ut ur planer gick genom business class och fick se DERAS kuddar.

 

IMG_1172

Maten var sådär. Lite skolmatkänsla över det hela men jag ska inte klaga efter att ha bott fem månader i ett utvecklingsland där en stor del av befolkningen lever på majsmos 6 dagar i veckan.

IMG_1168

Filmutbudet var riktigt bra och verkligen inte för de med beslutsångest. Dessutom fanns det musik och podcasts från hela världen. I-landsproblemet var snarare att det fanns tillräckligt med underhållning för tre jorden runt-resor, och inte alls tillräckligt med tid på flygningen för att hinna avverka allt.

 

IMG_1167

På andra flighten från Dubai flög jag för andra gången i mitt liv en jumbojet (om jag inte minns fel så åkte vi med en sådan när jag och familjen flög till/från USA för sådär två decennier sedan). Även om jag inte var tillräckligt rik för att resa i business på övervåningen så hade jag flyt med en hel rad för mig själv. Då det är 7 timmars flygresa från Dubai till Köpenhamn kunde jag således lägga mig ner och sova ett par timmar. Då är det helt okej att resa i ekonomiklass.

I det stora hela så tyckte jag att Emirates var ett bra flygbolag. Väldigt trevlig personal, mer plats för benen än Turkish Airlines och bra plan. Däremot skulle jag nog inte välja dem igen för just rutten CPT-CPH (Cape Town-Copenhagen). Resan är på tok för lång. Med mellanlandning på 3 timmar tog den 19 timmar (med förseningar totalt 24 timmar). Så nästa resa blir det nog någonting lite kortare, och med ett Star Alliance-bolag för de där poängen är ändå guld värda när man kan casha in en gratis flygresa.

 

0 kommentarer

  • Jennie

    Bäst mat jag någonsin fått på ett flygplan var när jag flög med Singapore Airlines. Fri tillgång till mat närsomhelst, fria drinkar och världens längsta meny jag nånsin fått att välja rätter mellan. I ekonomiklass! Trodde det var ett skämt och vågade såklart inte tänka på de hade det i första klass….

  • christinestories

    Oj, ja det lät minst sagt som en trevlig upplevelse! Haha, eller hur! Lär väl aldrig få uppleva det kan tänka. Eller så får vi sikta på att gifta oss med en rik asiat? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.