Copenhagen

Mysig restaurang i Köpenhamn – Café Klimt

IMG_7255 (1)

När du läser det här befinner jag mig i Köpenhamn dit jag åkt för att mötas upp med några av mina gamla kollegor för att äta middag. Det är nästan 6 månader sedan vi sågs sist och även då för en middag i Köpenhamn. Jag kom på att jag faktiskt inte skrivit om restaurangen vi var på då så det passar ju bra att jag gör det nu.

Café Klimt ligger ett sten kast ifrån Nørreport och det var av en ren slump att vi hamnade där sist. Efter en snabb rating-koll på Google så bestämde vi oss för att det fick bra kvällens middagshak.

 

IMG_7279

Om man vid tröskeln tvekar vidare det är rätt ställe så är det bara att titta ner så vet man att man är på rätt spår.

IMG_7273 IMG_7278 (1)

Lokalen har en typisk dansk prägel, enligt min åsikt, med rustikt och trä som blandas upp med modernt och stilrent. Det är kanske det som är inne i Sverige också nuförtiden? Belysningen är precis sådär lagom gemytlig och passar bra för en mysig middag med vänner eller på tu man hand. Kolla tjejen till höger i bild. Undrar om hon skulle vara okej med att jag la upp denna bilden? Hehe.

 

IMG_7252 (1)

Vi fick någon slags laxboll till aperitif. Minns att den var ganska god, trots att det är ett halvår sedan jag var där. Trevligt också när restauranger och barer bjuder på någonting medan man väntar på sin beställning.

IMG_7275

På väggen hänger konst från Gustav Klimt, såklart.

IMG_7246

Menyn är en mix av olika influenser från Italien, Skandinavien, Asien och Frankrike. Som det faktiskt brukar vara i Köpenhamn. Ironin i detta när Gustav Klimt var från Österrike. Det fanns ingen Wiener schnitzel på menyn inte.

IMG_7255 (1)

Jag beställde in någon risotto som var väldigt god och de andra var också nöjda med sina maträtter. Det fina med Köpenhamn är att det är billigare med vinet också. Här är det ibland hutlöst dyrt tycker jag. 150 spänn för ett glas Chardonnay? Nä, fy för Sören.

IMG_7263

Jag tyckte väldigt mycket om inredningen. Borden var inte så praktiska att sitta och äta vid, men nog var de häftiga.

Överlag så tyckte jag att det var ett väldigt trevligt ställe, och maten var helt klart prisvärd. Eftersom att det är en ganska liten restaurang så får du som kund en mer personlig upplevelse och jag vill minnas att servicen var väldigt bra. Så två tummar upp från mig.

 

Café Klimt, Frederiksborggade 29 (närmsta metro är Nørreport)

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.