C'est la vie

Rainy day

IMG_8125

Alltså det här vädret. Jag fixar det inte. Blåsten är ingen fara för det var ännu blåsigare i Kapstaden, men då var det även 20+ grader. Jag ville dra ut och springa i morse men när min väckarklocka ringde klockan åtta så insåg jag att det regnade, igen. Alltså det ironiska med detta är att under mina fem månader i Kapstaden så var det kanske max tio regniga dagar. Totalt. Den första dagen det regnade från att jag landade i Sydafrika den 18 november var när jag tog den här bilden ovan, som är från Honeybun där jag brukade köpa min dagliga dos kaffe (och jag undrar vart alla mina pengar tagit vägen…). Det var den 7 december. Sedan jag kom hem till Sverige har det regnat (och snöat!) cirka 8 av 12 dagar. Just nu: ”real feel -2”.

Klimatet i Kapstaden är det jag saknar mest just nu. Den ständigt blå himlen, värmen och solljuset. Jag är så himla styrd av vädret och påverkas otroligt mycket av lågtryck. Ni får ursäkta allt det negativa just nu men ska jag vara ärlig så är jag inte på topp just nu. Jag saknar mer än det fina vädret och har hamnat i en liten svacka. Det var som att jag fick en käftsmäll av verkligheten helt plötsligt. Påminnelse till mig själv: Det är snart vinter där nere. Då är det kallt och regnigt och där finns varken centralvärme, isolering eller treglasade fönster. 

Tack och lov har jag någonting roligt inbokat till ikväll. Nu verkar det som att regnet avtagit lite så jag ska ta mig ut på den där springturen. Bylta på mig varmt och bara springa ifrån alla ångestkänslor som ligger och pyr. Jag ser det som gratis terapi. Jag tror att jag behöver det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.