C'est la vie

Veckans high and low

Veckan efter Oslo sprang iväg, och mellan att jag försökt hantera vardagens små motgångar med en brusande PMS så har den även bestått av en del fina stunder. Frukost på Noir, träning, positiva nyheter från ett läkarbesök följt av billiga piroger från ett bageri, en utflykt till norra Skåne för att titta på ett sommarhus (det var tyvärr lite av ett förfallet ruckel så sökandet går vidare), solglimtar och vårfåglar på en bänk i parken och stunder av tacksamhet. Min low point i veckan var helt klart när jag skulle ta ut lasagnen från ugnen i veckan och ugnsgallret åkte ner och så gled formen av och hamnade upp och ner på matten. Låt oss bara säga att min reaktion från denna händelse säkerligen fick M att fundera över om livet som singel vore att föredra. ”Sånt här får inte hända när jag har PMS!”, utropade jag mellan diverse fula ord som jag inte tänker dela med mig här medan min stackars sambo rengjorde mattan. Maten kunde räddas sådär någorlunda och blev god, om än lite misslyckad.

Måndagen var ganska jobbig. Jag fick en tråkig nyhet som gäller en person jag inte har kontakt med och det väckte känslor som nog hade varit mer lätthanterliga om det inte vore för att jag redan försökte hantera hormoner som lekte amok. Det är jobbigt att veta att någon man bryr sig om går genom en sorg och så finns det ändå ingenting att göra. Ångesten stod mig upp i halsen hela dagen men sedan blev det ändå bra på kvällen, och M gav både stöd och kärlek vilket omvandlades till positiv energi. Jag är glad ändå att jag och min sambo har en öppen och ärlig kommunikation. Vi kan sätta gränser och lyssna på den andra när någon av oss känner sig orättvist behandlad. Jag vet att jag inte är helt lätt att vara omkring den här veckan på månaden, hehe.

Min lägenhet är färdigmålad och det mesta blev bra, men däremot var det några detaljer som behöver fixas till. Vissa partier var ganska slarvigt gjorda så jag fick ringa dem angående det, men de ska komma tillbaka och göra det idag. Tycker överlag att det blev fint. Nu ska den städas, stylas och sedan fotograferas på onsdag. Så spännande! Längtar tills den är såld.

Jag har suttit på Ruth’s ett bra tag och börjar känna att jag snart har ”overstayed my welcome” och att så det är dags att packa ihop. Det kommer ett lååångt inlägg från helgen i Oslo i morgon som jag snart är klar med. Just so you know. Jag behöver köpa en present till min kompis Cecilia som fyllde år igår och bjuder in till Afternoon Tea i sin nya lägenhet på söndag, så jag ska gå och kika på något fint nu.

Hoppas att ni har en underbar fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.