Weekend

Afternoon Tea, ravefest och stugkärlek

Den här helgen har bara rusat förbi i ljusets hastighet. I fredags blev det en AW på Paddy’s, följt av pizza till sen middag och efter det häng med Gideon hos oss. Jag var bjuden på en födelsedagsfest och killarna gick ut för en öl. Festen var mer som ett raveparty med DJ’s och strobelampor. Den typen av technomusik är inte riktigt min scen. Jag vet inte hur jag ska dansa när det inte finns en melodi? Kände mig som Stig Helmer på högstadiedisko när jag stod där och gungdansade lite tafatt. Det var däremot kul att träffa vänner jag inte sett på länge.

Igår tog vi oss ut vid lunch med planen att hitta en plats på en uteservering, men vi insåg att det inte riktigt var sådär göttigt vårväder ännu. Solsken är inte alltid lika med vårvärme. När det blåser kyliga vindar och man sitter där och huttrar med sin mat känns det helt plötsligt ganska ovärt. Så det fick bli inomhus i värmen på Restaurang Asien i stället. Vi väntar med uteluncherna tills luften värmts upp lite.

Bästa vietnamesiska haket i Malmö!

Övrig tid har tillbringats i min lägenhet för att städa, möblera och fixa med praktiska detaljer inför fotograferingen senare i veckan. Mattias är så himla händig och duktig med det mesta. Han kan typ allt och bytte ut alla eluttag och strömbrytare, spikade fast kablar, lagade mitt fönster som hantverkarna hade tagit sönder (de har dessutom glömt att måla en bit av köksväggen… alltid är det något med det släktet) m.m m.m. Nu ska vi bara hämta upp en säng från en kompis vindsförråd och sedan är det mest detaljer kvar.

Åh vad den som flyttar in kommer älska det där kvällsljuset.

Halv tre kom vi hem igen och jag skulle befinna mig hos min kompis Cecilia en halvtimme senare. Det fick bli en raggardusch och blodsockerhöjare i form av leverpastej-knäcke i farten, och tack vare medvind kom jag bara tio minuter för sent.
Cecilia har köpt ny lägenhet med utsikt över Ribban och även fyllt år, och bjöd in till Afternoon Tea. Fyra och en halv timme senare var magen full med scones, kakor och cucumber sandwiches, plus att fått uppdatering gällande det mesta som pågått i våra fyra liv senaste tiden. Även om jag var trött som en gnu när jag kom hem var det så mysigt att sitta i flera timmar en söndagseftermiddag och prata skit med tjejkompisar.

Jag tog en väldigt varm dusch efter en kall cykelfärd hem, sedan bäddade jag ner mig i sängen med datorn på knät. M sitter i vardagsrummet och berätta för sin syster Rut om en stuga vi gått och kärat ner oss i, eller egentligen ett hus fast i lantlig anda. Vi ska åka och titta på det på lördag och en del av mig hoppas att jag inte blir förälskad i det. Det behöver en massa renovering, men samtidigt vill vi verkligen köpa ett hus på landet. Ni vet med lummig trädgård, veranda, vedspis, rejäla trägolv och charmiga gamla detaljer från början av förra seklet? Nära till skog och sjö där M kan snickra på sina små projekt och jag kan läsa spännande deckare i hammocken. Vi trivs med att ha stan som bas men gillar båda tanken på ett hus att fly till på sommaren och helger när vi tröttnar på grannarnas basmusik och tutande bilar. Vi får se nästa helg hur det är i verkligheten! Hur mycket vi faktiskt är beredda att investera.

Nu ska jag skriva klart det där Oslo-inlägget, sedan sikta på att sova minst nio timmar.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.