Travels

Airport lounging

Jag sitter i loungen på Köpenhamns flygplats och av någon anledning verkar ”alla” ha bokat in en flygtur just idag. Det var långa köer i säkerhetskontrollen och SAS lounge är fullproppad med resenärer, så för att slippa folkmassan satte jag mig på nedervåningen dit en handfull personer sökt sig. Troligtvis av samma anledning. Alla pratar i dov volym med varandra eller i telefonsamtal, förutom en britt som facetime:ade med sin familj och ungefär som att han satt hemma i sitt eget vardagsrum. ”I TALKED TO MUMMYYY WHO SAID YOU WERE AT TENNIIIS!!!”, basunerade han ut för alla i loungen att delas med av. Tack, nu vet jag allt om era familjeangelägenheter.

Jag bestämde mig för att ta tillfället i akt och åka över bron lite tidigare för att i lugn och ro bocka av min att-göra-lista i en lite mer produktiv miljö än hemma i lägenheten. Dessutom är den danska kronan snordyr nu så det är mer värt att betala ett par hundra kronor (betalade i poäng) för lounge-access är lika mycket för en macka och blaskigt kaffe på någon av flygplatsernas kaféer. Här i loungen får man lunchbuffée, kaffe, snacks, kakor, vin, frukt och nybakat bröd direkt från ugnen. Vinet sparar jag till en annan gång men maten var välkommen och så har jag sänkt två koppar kaffe med tillhörande småkakor.

Några av er kanske minns att jag bokade in en weekendresa till Oslo för ett tag sedan? Det är alltså dit jag är på väg nu. Jag ser verkligen fram emot miljöombyte och en helg tillsammans med Ina. Jag älskar att resa och njuter av att vara på en flygplats med alla människor i rörelse. M stannar kvar i Malmö och får besök från sitt ”grabbgäng” i helgen. För mig är det så viktigt att göra saker på olika håll ibland. Vi tycker om att umgås med varandra och har väldigt kul ihop, men det är fint att få sakna varandra lite grann när vi annars träffas varje dag.

Flyget går om 40 minuter så jag ska snart ta mig bort till gaten. Kanske slänger jag ett öga in i ARKET-butiken på väg dit. Jag kan såklart inte köpa någonting utan att bli ruinerad av valutaskillnaden men det kostar ingenting att fönstershoppa, right?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.