Things I like,  Vardagslyx

Early start on a Monday morning

Bonjour! Jag sitter på Ruth’s och smaskar i mig en dyr frukost, denna soliga måndag i början på mars. Min dag började redan i ottan, klockan 06.45 för att vara exakt, vilket absolut inte är en vanlighet för den här morgontrötta kvinnan. I ett svagt ögonblick lovade jag min kompis Marcel i lördags att jag skulle haka på honom under hans sedvanliga morgonpromenad. Varje morgon kickstartar han klockan nollsex nollnoll med stretching, meditation och några tramptag på motionscykeln, och omkring klockan sju är han ute på promenad innan han sätter sig med sin kaffe för att starta arbetsdagen.

Jag beundrar människor som har den självdisciplinen även fast de inte har en tid att passa. Själv klappar jag mig på axeln de dagar jag lyckas stiga upp innan klockan nio efter bara en halvtimmes snoozande. Idag hände någonting otippad dock. Jag ställde in väckarklockan lagom tidigt och kom upp ganska direkt. Hann svepa en Actimel och äta tre tuggor av en banan innan jag insåg att jag inte kan äta lite för mogna bananer på morgonen (någon annan än jag som får kväljningar av mogna bananer?), tio minuter senare mötte jag Marcel utanför Folkets Park. Att starta dagen med en vän som är sådär skönt energigivande och glad gör mycket för morgonhumöret. Jag tror att det får bli repris på den aktiviteten. Dessutom är det betydligt lättare att komma upp tidigt på morgonen nu när det är ljusare på morgonen och solen skiner genom trädtopparna.

Vi hann traska en dryg halvtimme runt kyrkogårdarna innan jag vek av mot min lägenhet för att möta målarna som ska gör min lägenhet fin. Den ska som sagt säljas och ytskikten har tyvärr försummats länge så innan den fotograferas och visas för potentiella köpare ska både väggar och tak spacklas och målas. När jag förstod att hela utgiften för renoveringen kan dras av på nästa års deklaration var det ett enkelt beslut att höja oddsen för en möjlig vinstökning.

Efter att ha lämnat nycklarna och lägenheten i deras händer mellanlandade jag hemma för att pussa på M innan han drog till kontoret, sedan cyklade jag som sagt hit till Ruth’s där jag nu tänkte sitta och jobba lite. De senaste två veckorna har jag lagt mycket tid på att tömma lägenheten och sälja av möbler så den här veckan vill jag lägga mitt fokus på jobbsök. Hoppas bara att jag kan koncentrera mig med den hipster-vänliga, moderna jazzmusiken som spelas på ganska hög volym. Kan det inte bara spelas lite sådär skönt i bakgrunden?

Med det önskar jag dig en riktigt härlig måndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.