Places in France,  THROWBACK

Six years ago in south of France #throwbackthursday

Eftersom att det var länge sedan vi körde någon tillbakablick i arkivet här på bloggen, så tycker jag att vi tar oss tillbaka till sommaren 2010 när jag var på semester i en fransk by som heter Giens. Ja för tro inte att jag någonsin kommer sluta leverera material från mitt älskade andra hemland. Den här mysiga orten ligger hursomhelst på Frankrikes sydkust precis vid Hyères, som i sin tur är placerad alldeles norr on den omåttligt populära ön Porquerolles.

Just nu när jag sitter här i stickade strumpbyxor och en angoratröja längtar jag tillbaka till medelhavsvärmen som aldrig förr. Ser ni så ung och oskyldig jag ser ut att vara dessutom? En ulv i fårakläder. Skojar. Typ. Här är jag 26,8 jordsnurr gammal och helt ovetandes om hur livet skulle se ut de närmsta 6 åren i mitt liv. Fast tur var väl det för vad man inte vet mår man inte heller dåligt av. Nu låter det som att de senaste sex åren i mitt liv har varit dåliga men så är såklart inte fallet.

Jag kan för övrigt rekommendera den här platsen alla gånger. Hotellet Le Provencal var väldigt enkelt men hade den finaste utsikten man kan tänka sig. Se bevis på sista bilden. Det var vår frukostvy. Poolen var inte helt fel heller. Åh vad jag mådde bra de dagarna där och även om den perioden i mitt liv nu är historia (eftersom att jag inte är tillsammans med personen jag var på resan med) så kan jag se tillbaka på det med värme. Inte för att jag önskar att få tillbaka det, utan för att alla personer och händelser som gett mig glädje förtjänar en plats i minnesbalken.

//Since I haven’t done a Throwback Thursday in a while, I thought that these pictures would be suitable now that we are heading towards colder and darker times. To remind us that winter is not forever. The photos are from a vacation I had in the summer of 2010, in a quaint little village on the French south coast. Giens is not far from the larger village Hyères, and just north of the very popular vacation island Porquerolles. We stayed at a simple hotel called Le Provencal, which I can really recommend (I verified, it’s still there!). Mostly for the cool swimming pool that is sort of hanging if a cliff. Also, look at the breakfast view on the last picture! I was only 26 years old at this time (now closing in on 32…) and had no idea about the changes and turnarounds that my life had in plan for me. Maybe the ignorance is actually to prefer sometimes. Sitter here inside with the heating on, in my angora sweater, I kind of miss the Mediterranean sea breeze even more. Hopefully I’ll go back one day.
0

0 kommentarer

  • Dryden - Traveler's Edition

    Frankrike är fortfarande ganska outforskat förutom en sväng till Paris 1992, några rundor på CDG det senaste och så Chamonix för ett par år sedan. Och Monaco räknas knappt va? Känns som att det finns en del att se och personligen ligger Normandie närmast att planera resa till… Och att det hinner hända en hel del på sex år håller jag med om. Därför har jag också alltid tyckt lite extra illa om frågan en kan få på intervjuer ibland – “vad gör du om fem år?”. Inte en jävla aning. Faktiskt. 😉

  • christinestories

    Haha, jag vet precis vad du menar med det! Hatar den frågan. jag vet knappt vad jag kommer göra om tre veckor 😉 Monaco är ju ett annat land, så nej tyvärr. Hehe. Tycker att du ska utforska mer av landet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *