Movies & TV,  Vardagslyx

Tomheten efter en avslutad serie

Såhär såg min torsdagskväll ut. Never mind högen med papper och den fula plastpåsen på golvet. Jag orkade inte avlägsna den inför min ”fotosession”… Jag lagade till mammas kycklinggryta som jag sedan intog framför Downton Abbey. Sista avsnittet. NÅGONSIN! Som slutet på en era. Det är det säkert i serien också eftersom att de går in i nya epoker hela tiden. Jag känner mig alltid så tom efter att en serie avslutas. Samma sak var det med Vänner, Desperate Housewives, Rederiet och Sex & The City. Lite snuvad på konfekten. Var det inte ett extranummer? Jag kan tänka mig att det känns ungefär så som för ”stadsinvånarna” i filmen The Truman Show. Man bara, ”jahapp, då måste jag gå ut och skaffa mig ett eget liv?”. Fast om jag ska vara helt ärlig så ser jag inte på så många serier. Sista tiden har det mest varit Downton Abbey. Jag hinner bara inte följa alla de där ”måste-serierna”.

Minns ni förresten den tiden när man väntade en vecka på ett nytt avsnitt av en serie och såg den på EN TEVE? Jag bokade aldrig upp mig på tisdags- eller onsdagskvällarna för då sändes alltid en serie jag följde. Om jag mot förmodan träffade någon så var det ett lika hängivet fan av The O.C, DHW, Gossip Girl, Grey’s Anatomy, Skilda Världar eller vad det nu kunde vara för serie.

Nu ska jag äta min frukost och se klart det sista avsnittet av Downton Abbey. Det var lika långt som en film så jag sparade halva till idag. Jag bereder mig med näsdukar. Sedan har jag några grejer jag behöver fixa med innan jag kan unna mig att gå på helg.

//Last night I made my mom’s chicken stew for dinner which I enjoyed in front of Downton Abbey. The last episode. EVER! I always feel so empty after I finish a TV show. Just like after The O.C, Desperate Housewives, Friends, Sex & The City… Does that mean I should go out and get myself a life? It’s like the people in The Truman Show who were like ”Ok, that was that. What now?”. Do you guys remember the days before Netflix? When we used to watch TV series on an actual TV. My weekday evenings were always blank so that I could see my favourite shows. I saved half of the last episode of Downton Abbey so now I’m gonna watch the rest of the final episode while eating my breakfast. Then I have some things to take care of before I can fully enjoy the beginning of the weekend.

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.