Places in France,  Travels

Saint-Jean-Cap-Ferrat

Jag kom på att jag inte har skrivit om Saint-Jean-Cap-Ferrat här på bloggen, som jag passerade förbi efter att jag besökte Èze Village. Den här lilla byn på Frankrikes sydkust ger på något vis känslan av att förflytta sig tillbaka flera årtionden till den klassiska Franska Rivieran. Tänk er filmen ”Rivierans Guldgossar”. Ungefär så.

Förutom några restauranger som inte direkt andas ”autentiskt sydfranskt kök” så är Saint-Jean-Cap-Ferrat relativt fattig på stora turistmassor. Det är svårt att veta vilka som bor där permanent och vilka som är parisare som hyr eller äger diverse semestervillor i byn, för alla verkar vara en naturlig del av omgivningen. Jag gillar att besöka ställen där det känns som att alla känner alla. Så är det säkert inte, men man kan alltid låtsas och smälta in så mycket det bara går. Vilket är svårt när allt är så vackert att jag inte kan låta bli att fotografera vid varje krön.

Missa inte heller den fantastiska Villa Ephrussi de Rothschild som ligger på en höjd i norra delen av halvön. Jag kom aldrig dit, men hoppas på en ny chans i framtiden.

Om du vill ta dig till Saint-Jean-Cap-Ferrat från Nice (Promenade des Arts) så kan du ta buss 81 och den avgår var 20:e minut.

//Some pictures from the classic French Riviera coastal town Saint-Jean-Cap-Ferrat that I visited tjis summer during my trip to south of France. I wish I would have had more time there because it seemed like such a nice and peaceful place and I would have loved to visit the Villa Ephrussi de Rothschild, but I arrived early evening when the villa was closed. Next time I guess, because I will definitely try to come back. Besides the somewhat typical touristic restaurants, the village had a very calm and homy feeling over it. Like all the people there knew each other, whether they were locals or vacationers from Paris or elsewhere. It was hard to try and fit in because around every corner there was something beautiful to photograph.

To get to Saint-Jean-Cap-Ferrat you can take the bus 81 from Nice.

0 kommentarer

  • Sandra

    Asså……………………………………….jag DÖR va vackert! Synd bara att flygbiljetter till Nice är så dyrt?! Hade slagit till och köpt en semestervilla i krokarna annars (I wish 😋)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.