Inspiration,  Things I like

Tips på genuina och personliga bloggar

IMG_6811

Jag hittade den här listan om bloggar hos Sandra Beijer och eftersom att Emelie (kolla förresten in denna söta tjejens blogg också – finns en massa inlägg från Paris där <3) önskade ett inlägg med tips på bloggar som jag gillar så gjorde jag min egen version av den. Jag har ändrat om lite eftersom att jag exempelvis inte spenderar någon tid varken på Snapchat, Twitter eller Pinterest. Detta är de bloggar som jag läser mer eller mindre varje vecka, lite beroende på hur ofta de uppdaterar.

→ Hur många bloggar läser du?
Jag läser omkring 10-15 bloggar regelbundet, sedan är det säkert 15 till som jag kikar in på titt som tätt. Allt beror på hur mycket tid jag har. Jag gillar inte att vara skumma genom texten och skriva en opersonlig kommentar, utan vill gärna ha tid att verkligen läsa innehållet.

→ Hur läser du bloggar?
Jag har några sparade som bokmärke och sedan några som ligger i historiken i Chrome. Går in på Bloglovin ibland också, men mina favoritbloggar läser jag oftast dagligen och då brukar jag gå in när jag har tid. Sedan kikar jag såklart in på allas bloggar som lämnar kommentarer på min blogg.

→ Vad gillar du i en blogg?
Personlighet och humor. Texter som jag kan känna igen mig i och såklart ett kvalitativt språk. Sedan tycker jag om bilder. Det behöver inte vara perfekta sådana, men de måste förmedla en känsla. Det är även intressant att följa någons vardag eller liv som är väldigt olikt mitt eget. Att få perspektiv och lära mig av andra.

Bloggar jag läser sedan länge eller nyligen hittat på ett eller annat vis…

→ Vardagsbloggar

Frida´s Friday – Frida bloggar från Göteborg om bland annat utflykter på västkusten, restaurangbesök, smarriga matrecept och vardagsbestyr, men lägger ofta upp bilder från olika resor hon gör, som till exempel Japan. För att inte tala om att hennes foton är så fina att man liksom måste stanna upp och titta på dem lite extra noga.
Isabyl – Den här bruden är lika lättsam och rolig i verkliga livet som hon framstår som i bloggen. Här blandas högt med lågt och allvar med lättsamma vardagsbetraktelser. Precis som en personlig blogg ska vara. Mest av allt får du följa med i hennes dagar där dagdrömmar, existentiella frågor och fika är ett återkommande tema. Ja ni förstår kanske varför jag gillar att läsa den här bloggen.
Lovisa (Wildisland) – En student med självdistans och en stor dos ironi som skriver om allt från fjällvandring till festivalhäng. Detta blandas ut med livet som student, mat, resor, musik och vettiga samhällsfrågor. En relativt varierad blogg med andra ord och inlägg som väldigt ofta får mig att dra på mungiporna.
Johanna Utterberg – Här får du följa med en ambitiös nykläckt egenföretagares väg till framgång. Framtidsvisioner och vardagssnack blandas upp med Gotlandsbilder och mysiga listor.
Ljuva Julia – En rödhårig tjej med mysiga tips för att göra vardagen lite roligare/lättare som har en trevlig nisch med serieteckning-liknande pratbubblor och varje vecka lyckas pricka in sin mumsiga veckomatsedel med min allra hungrigaste stund på dagen.
Frida G Svensson – Den här sprudlande bloggerskan hade jag förmånen att träffa på bloggminglet jag var bjuden till här i Malmö. Fridas blogg bjuder på en skön mix av lite allt möjligt med störst fokus på familjeliv, inredning, mode och skönhet men även ämnen som feminism och politik.
My Gerdin – Min gamla klasskompis från gymnasiet som liksom jag snubblade in i bloggsfären för många år sedan. Då bloggade hon under namnet Lilija och blev omåttligt populär men nu har hon gått över till finest.se. Räkna med många ärliga och tänkvärda inlägg med ämnen som personlig utveckling och hur man får ordning på sitt liv. Ni förstår säkert varför jag behöver läsa den här bloggen. Bonus: bilder på söta katter!

fridasfridayBild lånad från bloggen Frida’s Friday.


→ Resebloggar

Dryden – Relativt nyupptäckt blogg som drivs av en kille boendes i de norrländska skogarna (tänker jag, men det kanske inte alls är så), men som allt som oftast är ute på resande fot. Nu sist var han i San Fransisco vilket lämnade mig ganska så avundsjuk.
Resfredag – Annika Myhre började blogga när hon spenderade ett halvår i Thailand 2011 och nu driver hon en av Sveriges mest framgångsrika resebloggar. Här får du följa med på allt från weekends till europeiska huvudstäder till spännande långresor i Centralamerika. Många ”How to”-tips för hur man till exempel reser med barn.
Livet från den ljus sidan – Även denna bloggen har jag nyligen börjat läsa så jag har inte så stor uppfattning om den ännu. Mer än att jag gillar den. Du får följa med på allt från backpackingäventyr till familjeresor till Nya Zeeland.
Janni Delér – Detta ingår väl egentligen de där kommersiella modebloggarna till viss del, men jag tycker att Janni verkar vara en väldigt gullig och jordnära tjej. Hon blandar in lite personlighet i sina mode- och reseinlägg, är ärlig med de mindre glamorösa livsbitarna och visar unga tjejer att man kan vara vacker utan spackel. Här får du följa med på vardagen i Monaco, utflykter till franska byar och långresor till Bali.
Freedomtravel – När Helena och Peter inte hänger på sin coola husbåt i Solna så reser de jorden runt. Ibland med flyg eller så kör de runt i Europa i deras maxade husbil. Även om jag själv inte är så mycket för campingsemester så finns det mycket annat resnyttigt och du bjuds på en blogg med snygg design och välarbetade artiklar.

tobeyBild lånad från bloggen Resfredag.se

→ Utlandsbloggar

Sandra Nicole – Den här kreativa snyggingen bor i Paris (!!) och jobbar inom mode. Här hittar du allt från inspirerande fashion stories till weekendresor till Luxemburg. Såklart väldigt mycket drömmiga inlägg från Paris också med tips på restauranger, drömmiga foton och lyxiga frukostar. Mysig, personlig och framförallt egen.
Jennifer – Forever Abroad – Jennifer är svensk men bor i Helsingfors. För en som mig som själv bott utomlands är det här en blogg som framkallar många ”jag vet precis vad du menar och känner!”-tankar. Dessutom är hon precis som jag en resgalning (kan man säga så?) så räkna med inslag från olika platser i världen med jämna mellanrum.
Tant Sandra – en söt, go och rolig tjej boendes i London som får mig att skratta rakt ut åt nästan varannat blogginlägg. Räkna med roliga gif:s, ärliga tankar om livets stora frågor, filmtips, London-tips, bilder på den söta katten Bodil och en stor dos ironi (sarkasm?).
Elin Renck – Här får du följa med på glamorösa MTV-galor, resor och läsa om livet i New York. En bloggerska som både är jordnära och visar livets alla sidor. Även de som inte alltid är glamorösa. Dessutom så är det som att den här tjejen inte själv vet hur bra hon är på att leverera riktigt klockrena texter. Missa inte heller att spana runt på sidan som jag tycker är väldigt härlig. Deras Small Talks är trevliga!
Jennie Hammar – Jag har följt Jennies blogg ganska länge, långt innan hon blev mamma. Nu läser jag inte lika ofta och jag måste erkänna att jag ibland skrollar förbi inläggen med barnkalas eller mamma-snack, men utöver det är det roligt att följa med på hennes vardag i LA med gröna smoothies, kändisspaningar och resor till Aspen.
Mischievous – Ännu en Frida i samlingen och just den här snyggingen bor på Malta. Mode och träning varvas med utflyktstips och matbilder. En ganska blandad kompott med andra ord.
Aminas – En ambitiös läkare som flyttat till Milano med sin man. I bloggen bjuds du bland annat på vinskola, inblickar i läkaryrket, bilder från Milano fashion week, utflykter runtom i Italien (<3) och mycket annat härligt. För att inte tala om att den här tjejens sprudlande personlighet lyser genom varje genomarbetat blogginlägg.

sandranicoleSöta Sandra med en mojito för 5€ i handen (Om jag saknar Happy Hour? Sover Dolly Parton på rygg?). Bild lånad från bloggen Sandra Nicole.

→ Två bloggar på engelska

Like / Want / Need – Min söta vän Erin som bor i Philadelphia och jobbar på ett konstgalleri. Jag har skrivit om hennes blogg tidigare och det inlägget kan du läsa HÄR. Räkna med vackra bilder från Philly, bokrecensioner och mycket inredningsinspiration.
Below Paris Rooftops – Ännu en bloggande vän som startat en renodlad Paris- /reseblogg som riktar in sig på tips med allt som Paris har att erbjuda. Robin är en ambitiös svensk-amerikan som precis som jag förälskade sig i Paris för många år sedan.

→ En blogg på ett visst tema

Bossbloggen – För den som vill få råd och tips om hur man blir en bättre ledare och chef. Blandas upp med mycket personlighet och en del vardagsföreteelser.

bossbloggen

Like a boss. Clara coachar i hur man blir en bra ledare och skriver nyttiga inlägg om vad man som chef bör undvika. Bilden är lånad från Bossbloggen.

→ Modebloggar
Sofi Fahrmans blogg är den enda modebloggen jag läser regelbundet. Den har jag läst sedan flera år tillbaka och jag gillar verkligen hennes mix där hon även blandar in annat i repertoaren. Jag är inte så mycket för modebloggar annars. De har alla samma samarbeten, ser likadana ut och ni får ursäkta mig nu men jag skrattar nästan rakt ut när jag läser meningar som ”jag dör för den här kappan – jag måste ha den!”. Bara jag som är lite mätt på den här konsumtionshetsen?

→ Bloggar som får mig att skratta rakt ut
Jag har återupptäckt HannaPee. Garvar flera gånger för mig själv åt, eller ja, med henne. Fast många gånger åt henne. Älskar folk som vågar bjuda på sig själva och ”vara fula” på bild.

→  Vilka bloggar läser du inte?
Modebloggar som endast handlar om mode och trender, ytliga bloggar som typ har långtidssamarbete med skönhetsoperationskliniker (för att jag inte tycker att det är någonting man bör uppmuntra överhuvudtaget), renodlade politiska bloggar och spelbloggar.

→  Vilken blogg har du läst längst?
Många av de bloggar jag följde från början har lagts ner, tyvärr. Jenny och Ellinor, läser ni fortfarande? Saknar era bloggar! Annars så är det nog Sofis Snapshots, eller kanske Spiderchick som jag fortfarande kikar in hos ibland. Vi började nog blogga ungefär samtidigt, tror jag. Hennes arkiv verkar vara rensat men bloggen uppdateras kontinuerligt.

→  Blogg eller Instagram?
Blogg, för skrivandets skull. Det kan gå dagar utan att jag känner för att lägga upp en bild på Instagram men bloggen kan jag inte hålla mig borta från.

→  Bästa bloggaren på Instagram?
Jag tycker snarare att det finns andra som har bättre konton där. Jag älskar till exempel Kate Hudsons instagram för hon verkar så jordnära och härlig som person. Sedan tycker jag om Coldplays instagram för alla videoklipp från konserter och behind the scenes. Fast det är kanske inte så kul för de som inte gillar Coldplay, hehe.
Roligast? Daniel Hallberg.

→  I vilken kategori placerar du din egen blogg?
Berg- och dalbana… kanske? Hehe. Nej men livsstil, resor och personliga tankar är nog en bra beskrivning.

→  Vad önskar du fanns mer i bloggvärlden?
Ärlighet och ödmjukhet. Mindre Photoshop och fler skavanker. Plus att jag önskar att fler stora bloggare kunde använda sin popularitet till viktigare saker än att hitta ett par slutsålda skor. Många inser inte heller att de har väldigt unga läsare på 16-17 år som inte har råd att köpa kläder eller prylar för flera tusen kronor i månaden.

→  Är bloggvärlden döende?
Det verkar inte så. Snarare har den fått sig en uppsving senaste åren med allt fler företag som satsar på att marknadsföra sig via bloggar. Plus att det blivit ett så stort forum där alla (som är snälla) hjälper och hyllar varandra.

Sådär ja. Herre min skapare vad detta inlägg har tagit lång tid. Kan inte ni vara sådär supergulliga nu och tipsa mig tillbaka? Vilka är era favoritbloggar? Har du en blogg som förtjänar lite stjärnglans? Jag skulle gärna vilja hitta fler utlandsbloggar eller någon härlig blogg med musiktema. Sedan vill jag poängtera att jag även läser fler bloggar än så, men jag ooorkar inte lista fler. Jag har ju ett liv också… ish. På tal om det så måste jag tydligen ta hand om mitt så kallade liv också för nu går det inte att ducka längre för magkatarren. Ikväll blir det vila och fiskgryta med ris (och inget mer kaffefusk!).

Ps, om någon vars bild jag lånat misstycker så maila mig gärna så plockar jag bort den!

//My list of blogs I like and read.

0 kommentarer

 • Emelie

  Ja ja ja!! Så fenomenalt inlägg – detta blir ett bokmärke direkt! Jag följer också Like / Want / Need med nöje, men Robins blogg där hade jag helt missat…! Om jag ska tipsa om något tillbaka? Jo, det vore väl min vän Viktorias blogg (http://hallonsplace.blogg.se) som är så vardagslycklig som det bara kan bli! Sedan är jag en sucker för Flora Wiström också….

 • Jenn - forever abroad

  Åh alltså, bästa listan! Älskar att du la ner så mycket tid att skriva och tipsa om de bloggar du följer (uppdelat i kategorier också!) – vet hur tidskrävande det är. Och så gulligt att du nämnde mig <3 Har nu ett gäng nya att spana in – tack 😊 Ps. Feel you med magkatarr, efter mitt Indien äventyr fick jag med mig någon typ av parasit och efter det följde magkatarrsbekymmer… It sucks. Min lösning var också att skippa kaffet och käka omeprazol och så det där med att äta regelbundet.

 • Jenn - forever abroad

  Glömde att jag skulle tipsa om ett par bloggar också: – Alexandra, hon bor i München och är mer eller mindre anonym och skriver därför väldigt personligt. Mycket sånt man inte hittar i andra bloggar. http://www.girlytalk.se/alex/ – Peppe Öhman, finlandssvensk journalist och författare som bor i LA. Mycket feminism och mediakritik men också livet i LA. Hon har också en bra podd med sin svenska sambo/man (Magnus och Peppe): http://www.jeanetteohman.com/ – Och så eftersom du gillar resor, har du spanat in Äntligen Vilse? Resebloggaren Katarina som tar helt maaaagiska bilder: http://www.antligenvilse.se/

 • christinestories

  Kul att den uppskattas! Och jag är bara ärlig 😊 Usch, det lät minst sagt obehagligt! Hur försvann parasiten då? Ja nu blir det kaffe-detox och omeprazol för hela slanten…

 • Jenn - forever abroad

  Tror antibiotikan tog död på den… Men magproblemen tog nog ett år att bli av med :O Intressant det du skrev om att det var mycket bättre för dig i Paris? Tänkte direkt att det kanske kunde ha och göra med kosten och inte bara stress? Alltid så svårt att lista ut sånt och prova sig fram för att hitta orsaken till problemet…

 • christinestories

  Ajdå, men tur att det verkar ha försvunnit nu då! Ja mycket kosten också. Jag tror att de på många sätt äter mer allsidig kost där. Och mindre portioner. Inget småätande mellan måltiderna framförallt!

 • christinestories

  Neeej, inga ledsna miner! Det var inte alls meningen att glömma bort dig. Jag får gottgöra det på ett eller annat vis 😉

 • Dryden

  Ah, trevliga bloggtips och så fick jag själv vara med på ett hörn! Tackar ödmjukast för det! Östersund ligger utslängt vid Storsjön, omgivet av de stora norrländska skogarna och det är där jag huserar (eller i Skärgår’n, som vi kallar Frösön). Men. Själv är jag invandrare från Dalsland. Tog med mig ett skrivbord, min dialekt och ett tangentbord när jag och flyttlasset rullade hit en februaridag 2002. 😊

 • Lovisa

  Men gud så glad jag blev av dina ord! TACK!!! Och ska spana in alla andra bloggar som du listade, kul med lite ny inspiration! 😊

 • Dryden

  Förresten. ”Ärlighet och ödmjukhet. Mindre Photoshop och fler skavanker.” Plus ett på det! Kan bli olidligt trött på allt tillrättalagt med perfekta bilder i välstädade hem. Kan kräkas för mindre.

 • Resfredag/Annika

  Christine, SÅ glad och hedrad jag blir som platsar in på din lista – tack! Många bra andra tips som jag också ska spana in, flera av bloggarna du nämner är nya för mig. Jag har ju en tendens att bara snöa in på resebloggar, men kanske behöver bredda mig lite!?? 😊 Magkatarr, usch och blä. Hade en rejäl släng för flera år sedan (pga extrem stress), det var något av det värsta jag har varit med om. Ta hand om dig!

 • Lisa / livet från den ljusa sidan - en reseblogg

  Men åh, vad kul att få en plats på din lista – inte minst när rubriken är ”genuina” och ”personliga”. Det hoppas jag att man förknippar med min blogg. Tack! Ha en fin helg!

 • Clara, Bossbloggen

  Så fin lista och WOW! på att Bossbloggen fick vara med. Stort tack ☺ Är så, så himla glad att vi träffades på minglet och ser verkligen fram emot att lära dig närmare ❤

 • Sandra

  Oj wow va fint att du nämnde mig och vilken hedrande beskrivning! Tackar så hjärtligt! En underbar lista! Ska kolla in de andra så fort jag får tid. Du kanske anat det men jag måste tyvärr ta en liten paus från bloggandet (och internet) just nu på grund av yttre omständigheter. Men jag ska försöka kika in här så mycket jag kan! Du har verkligen en av de bästa bloggarna jag vet om, bra bilder, bra texter, klockrent och genuint och till syntes outtömligt med idéer! Ville bara passa på att säga 10 av 10 would recommend!

 • christinestories

  Men åh, vad du är gullig. Tack fina människa. Vad du gör mig glad när du skriver så! <3 Vad tråkigt att allt inte går som du vill. Jag hoppas att allt löser sig snart. Jag håller alla tummar och tår för att det gör det! Massa kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.