C'est la vie

Blast from the past

IMG_6707 IMG_6705 IMG_6701

Jag avbokade allt jag hade planerat idag för jag känner att jag verkligen behöver vila. Jag måste ta dessa problem med magen på allvar för jag har inte tid just nu med den här jäkla magkatarren. Det är konstigt hur den fungerar för när jag bodde i Paris så hade jag väldigt sällan problem med magen och alla gånger jag bott i Sverige under en längre tid så har det poppat upp. Trots att Paris är en mycket stressigare stad. Visst, det kunde komma någon gång då och då där med, men sällan mer än 2-3 gånger per år och då var det under stressiga perioder (som sista tiden när jag stressade med flytten). Annars så mådde rent generellt min mage bättre där. Är det någonting med Sverige? Hur vi äter eller lever?

Apropå hälsa så ringde jag till min gamla högstadieskola (jag gick på Videdalskolan här i Malmö) för en stund sedan för att jag behövde få information om gamla vaccin från skolsköterskan. När jag fick namnet från receptionen så tänkte jag ”hmm, jag känner igen det där efternamnet” och när jag presenterar mig och hon frågar hur det är med mig så förstår jag varför jag kände igen namnet. Det är såklart samma sköterska! Jag frågar henne om hon kommer ihåg mig, varpå hon svarar ”Ja det är klart jag minns dig!”. Hur fint är inte det? Det var 17 år sedan jag gick ut högstadiet och hon måste ha träffat på ett par tusen elever genom åren! Det kan även ha varit mitt ointresse för mat på den tiden (kan idag inte förstå hur jag var så kräsen – jag åt typ ingenting alls) och alla utbrott jag fick så fort jag skulle ta några sprutor som satte spår i hennes minne, hehe. Jag minns i alla fall att hon var snäll och vänlig, precis som i telefonen nu.

Idag är det riktigt blåsigt i Malmö för övrigt. Extra blåsigt för att vara Malmö till och med. Så jag är ganska nöjd med att sitta inne. Jag bjuder på några bilder från en mindre blåsig dag när jag gick en liten promenad runt i det området där jag bor. Tänk att man kan bo hela sitt liv i en stad utan att lägga märke till vackra platser? Se bara den fina porten med valvet på skolan i mittersta fotot. Nu ska jag äta gårdagens rester till lunch innan jag sätter igång med lite jobb.

Ps, skrolla ner för lite tips på härliga bloggar!

//A funny thing happened this morning. I called my old school (where I went when I was between 8 and 15 years old) to get information about vaccines that I supposedly have taken when I was younger, and the school nurse turned out to be the same one as when I went there and… 17 years later she still remembers me! She was so sweet back then, and just as nice now on the phone. My gastritis isn’t getting any better so today I cancelled all my plans to concentrate on resting instead. I just can’t keep ignoring it so now I’m on a healthy no-coffee-whatsoever-diet, with zero stress. It’s really windy out today so I’m pretty happy being inside to be honest. Im gonna have some of the leftover from last night’s dinner for lunch, and then get to work on a freelance mission that I’ve postponed for too long. The pictures are taken here in Malmö last week, when it was a bit less windy.

0 kommentarer

  • Ljuva Julia

    Stackars dig som har sådan magkatarr! Jag har också det, men misstänker att mitt beror på lite för mycket vin under en period nu, hehe… men gott var det!

  • teruko

    Jag tror att mental stress oavsett orsak – dvs att man av någon anledning känner oro, obalans och ovisshet – är nog så tärande som den stress man känner när man har för mycket att göra och för ont om tid. Hoppas det löser sig! Det är verkligen sant att man ofta blir ”hemmablind”. Alltför ofta tittar man liksom inte ordentligt på sådant man passerar varje dag. Dumt, för det finns verkligen mycket vackert att uppskatta.

  • christinestories

    Ja så är det helt säkert. Jag tror att det är en mix av det och dålig kost. Så jag får nog stanna upp och inse att jag måste ändra på någonting.

  • Sandra

    Men HAHA samma skolsköterska?!?! Tur att din var vänlig iaf för hade jag pratat med min skolsköterska från högstadiet hujeda mig. Det var inte en vänlig människa minst sagt. Men det här med magen asså jag vet inte om det har med kosten att göra. Det spelar säkert en del roll, precis som stress. Men jag tycker att det kan vara bra att ha med sig lite samarin vart jag än går. Tycker faktiskt att samarin är en oerhört effektiv lindring för stunden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.