In the kitchen

Magkatarr-vänlig fiskgryta

Jag gjorde en ganska så god fiskrätt igår så jag tänkte att jag skulle vara snäll och dela med mig av receptet. Så mycket som jag kommer ihåg i alla fall. Jag improviserar alltid när jag lagar mat, men detta var förhållandevis okomplicerat. Enkelt att slänga ihop och det tog inte mer än en halvtimme allt som allt. Dessutom är det en mild maträtt som passar bra för den som lider av magkatarr till och från.

Torkgryta med räkor för två personer:

♣ 2 torskfiléer (jag brukar ta torskrygg)
♣ 1-2 dl frysta och skalade räkor
♣ Vitt vin (för den utan magkatarr kan vinet med fördel även drickas)
♣ Grönsaksbuljon, fiskbuljong
♣ Grädde
♣ Broccoli
♣ Purjolök
♣ Vitlök
♣ Ingefära
♣ Salt, peppar, dill, timjan

Skär upp fisken i bitar medan den fortfarande är lite fryst och lägg räkorna i en sil. Medan det tinar låter du purjolöken brynas i smör och olja, varpå du adderar salt, peppar, vitlök och ingefära. Låt det fräsa några minuter innan du häller på ca ½ dl vin. Låt sjuda lite på låg värme i ca fem minuter innan du häller på 1 dl vatten och lägger i 1 tärning grönsaksbuljong och ½ tärning fiskbuljong (anledningen till att jag inte tar en hel är för att jag tycker att det smakar så mycket och blir ganska salt med för mycket av det).

Lägg till broccoli och låt småkoka under lock en stund. Sedan häller du i ett paket grädde samt kryddar med lite timjan (inte för mycket!) och färsk eller fryst dill. Nu ska räkorna och fisken i. Krydda gärna med lite vitpeppar och efter det ska grytan koka på låg värme under lock i ungefär 5 minuter. Klart! Serveras med ris.

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.