My Sweden

Botaniska Trädgården i Lund

IMG_5967 IMG_5988 IMG_5961 IMG_5977 IMG_5957 IMG_5979 IMG_5972 IMG_5986

En titt på Lunds Botaniska Trädgård där jag var för någon månad sedan. Det är utan tvekan en plats som jag gärna återvänder till och jag kan nästan undra hur jag lyckats med bedriften att inte besöka den här fina trädgården. Jag tror nog att den är minst lika fin på hösten så om du befinner dig i närheten av Lund, eller har vägarna förbi där, så rekommenderar jag ett besök. Det fina med den botaniska trädgården är att vid varje blomma och planta sitter en liten skylt där du kan läsa om växten i fråga. För den som är lite extra intresserad av just biologi och botanik så står det latinska namnet med på skylten. Själv är jag inte så insatt om jag ska vara ärlig. Det var ett tag sedan jag läste om blommor och blad i skolan. Vackert är det däremot. Där finns allt från havtornsbuskar (träd?) till vackra blommor i rader. I parken ligger dessutom ett litet kafé och föredrar man att sitta i gräset så går det lika bra att köpa med sig fika.

Idag är det långt ifrån lika soligt och somrigt ute. Regnet hänger i luften och det blåser åter igen starka vindar här i Malmö. Jag har inte några planer på att gå ut och tänkte i stället passa på att rensa lite här hemma. Först och främst ska jag däremot äta min frukost och sedan har jag ett skypemöte om en dryg timme.

//The Botanical Garden in Lund.

0 kommentarer

  • Frida

    Åh vad fint!! ja det är utanför mitt jobb, men jag badar inte där för det är fontäner typ 😋 Men jag har cirka 4 min till stranden där jag kan bada på rasten om jag vill 😊

  • Emma, Sol som sol?

    Lunds Botaniska! Vilket barndomsminne! När jag gick i åk 6 var vi där på klassresa och jag minns att jag förfasade mig över alla formklippta träd och buskar. Har fortfarande lite svårt för buxbomsbollar och annan formklippning. Gillar det naturligt vilda! Så tack för att du inte hade med några på fotona! Antar att träden finns kvar även om det nu är mer än 30 år sedan… HUA!

  • Clara, Bossbloggen

    Så fina bilder! Planerar du in någon mer utflykt dit får du hojta till – bor inte alls långt därifrån. Bästa promenadstråket i stan! 😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.