Inspiration,  Things I like

My comfort style

 

Ibland händer det. Jag hittar en klädkombination som känns extra bekväm och representativ för min stil och personlighet. Jag har alltid älskat kjolar, ända sedan jag var barn. Dessutom finns en speciell dragning till sjuttiotalets mode (eller snarare tidsepoken 1967-1975). Mocka, blommigt, linne, manchester, broderat, blusar med vida ärmar, utsvängda jeans, hattar, a-linjeformat, skjortor i höga byxor etc etc.

 
 
 
 
 

Källa: Pinterest (Farrah Fawcett, Cher och Jane Birkin – och Serge Gainsbourg)

 

Den här marinblå mockakjolen köpte jag förra året på rea på H&M. Även om det andra fotot ger skenet av att kjolen är väldigt kort så är det alltså på grund av positionen jag sitter i. På mig sitter den i midjan men är ändå tillräckligt lång för att det ska kännas bekvämt.
Kjolen finns fortfarande kvar i flera storlekar i rostbrun hittar och korall (den modellen som jag har). Även linneblusen är från H&M och likaså ett reafynd. Tyvärr finns den inte kvar men jag hittade en liknande blus i linne. De prickiga strumpbyxorna är från Calzedonia. Jag köper i princip alla mina strumpor och strumpbyxor där. De håller länge! Tyvärr var jag dum nog att bära dessa i mina stövletter utan att skydda med ett par strumpor över så skon rev en maska i foten som sedan spred sig.

Tydligen har jetströmmar uppe i atmosfären skapat oktoberklimat i Sverige. Idag är det stickad-tröja-och-strumpor-väder med 15 grader och kyliga västvindar. Dumt nog har jag lånat ut mitt sommarbusskort över dagen när jag egentligen verkligen hade behövt det för jag orkar inte cykla i blåsten, men samtidigt kan en promenad behövas efter 1,5 dygn utan att ha lämnat lägenheten. Jag ska ta en dusch och klä mig varmt för att sedan möta upp min vän Clara på stan.

Peace out! ✌🏽

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.