Tankar & Funderingar,  Weekend

Moget, barnsligt och vuxet

Det finns både för- och nackdelar med att vara lättpåverkad när det kommer till alkohol. Fördelen är att det är billigt att bli på pickaluren. Nackdelen är att jag ibland glömmer bort att det endast krävs två glas vin för att omdömet ska försämras och flams-fnittret blir ett faktum. Eller som i lördags när jag och Clara med full inlevelse brast ut i sång till 80-tals hits så alla i biljardhallen kunde ta del av det. Fast å andra sidan så måste jag få leva ut min barnsliga sida när jag tvingas vara vuxen med andra saker. Är det inte dessutom härligt att få vara lite tramsig och flamsig ibland? Omognad är en sak. Att inte ta ansvar för sitt beteende eller sina misstag, eller sina val i livet. Men att ha kvar sitt barnasinne och bjuda på sig själv, det tycker jag att alla borde göra. Typ fuldansa till Frost-sånger med en 4-åring eller skratta åt ”alla barnen”-historier.

Hursomhelst. Den här gångna helgen har varit lite sådär ”YOLO”, ”carpe diem” och ”fyll på glaset hörru”, så igår hade jag huvudvärk som vägrade ge med sig. Inte ens en promenad hjälpte. I torsdags satt jag på MJ’s uteservering i några timmar med Fanny. Pratade om livet, relationer, framtid, minnen och familj. Vi har känt varandra i över 30 år och har varit en del av varandras uppväxt och familjer. Då är det fint att kunna dela tankar och grubblerier med den andra. Det är få människor i min närhet som jag kan skratta så mycket med som henne. Eller rättare sagt är det få människor som skrattar lika mycket åt mina skämt som hon gör. I lördags blev det middag och Aperol Spritz hos Louise tillsammans med hennes kompis Johanna, och när de andra tackade för sig strax innan midnatt gick jag och mötte upp ett gäng andra vänner på Grands biljardhall. Vi hade en ambition om att gå en sväng till Babel men det var kö för att komma in. Som Clara uttryckte det: ”I’m too old to wait in line at a nightclub”. Hear hear sister, sa jag. Nej det sa jag inte men jag tänkte det nog som någon slags ursäkt till att jag fann en lättnad i att kunna cykla hem till min säng. Det finns olika sätt att vara vuxen på, så att säga.

Ett av dem är att rengöra toaletten och rensa köksbordet från övermogna bananer, en rosbukett som varit vissen i en vecka och femtioelva kvitton från alla stans mataffärer, vilket jag bland annat tillbringat kvällen med att göra. Jag är verkligen ingen pedant och finner inget nöje i att städa men det är ändå ganska skönt efteråt när det inte hänger kläder på varenda möbel och handfatet rengjorts från ingrodd tandkräm. Nu är jag hungrig som en gnu så städandet får sättas på paus tills i morgon. Om det är någonting jag lärt mig från att ha varit utbränd så är det att jag inte måste göra ALLT på en gång, utan lite i taget går lika bra när energidepåerna behöver fyllas på lite oftare än innan. Att vara snäll mot sig själv är också vuxet och moget.

Hoppas att du som läser detta har en fin kväll, eller dag, var du nu än befinner dig.

Kram <3

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.