C'est la vie

Update

IMG_6832

Jag orkade inte riktigt blogga igår. Skrivlusten och inspirationen fanns inte där. Då känns det nästan lite ”falskt” på något vis att skriva. Dessutom var jag tvungen att ordna med en massa tråkiga grejer som strulade till det för mig. Ibland så undrar jag varför det alltid är någonting som ligger där på lager och väntar. ”Jahapp, nu går allt på räls för Christine, då ser vi till att röra runt i grytan…. moahaha!”, tänker nog den där uppe som styr över mitt livsöde. Förhoppningsvis kommer allt det lösa sig idag. Ni håller väl tummarna för mig?

Förutom gårdagens irritationsmoment så såg jag till att få tvätten gjord, bära upp några höstkläder från förrådet samt packa upp resväskan. Gårdagens höjdpunkt var en afterwork med min franska kompis Marie. Bellini, chips och en uppdatering på vad som hänt de senaste månaderna. Vi räknade ut att sist vi sågs var någon gång i februari-mars. Skandal att det ska behöva gå så länge mellan kompis-dejterna, men ibland får man bara inte ihop det. Bästa var att komma hem innan klockan nio och avsluta kvällen med Downton Abbey under täcket.

Idag satte jag klockan på kvart över sju men jag kom inte upp förrän strax innan åtta. Någon annan än jag som är extra trött nu när det är så mörkt på morgonen? Jag förstår inte de där hurtiga människorna som hoppar upp ur sängen vid första ringningen från väckarklockan. För mig går det inte alls. Minst tre snoozningar är standard. Nu ska jag ringa ett snabbt samtal och sedan cykla iväg för ett ärende.

//I had no energy or inspiration yesterday so I just put the blog on hold for the day. I had to take care of some things as well so I figured that it was best to spend the day dealing with all those things instead of squeezing out a semi-good blog post. There are a lot of things that need to fall into place, but I’m gonna try and keep my faith up because I know that there is soon an end to all the things that I’ve had to stress over lately. Hopefully. Or I’ll just go and live under a rock.

Besides doing the laundry, fetching the autumn gear from the storage room and getting my suitcase unpacked, I had a very nice evening with my French friend Marie. We hadn’t seen each other in ages so that was a nice addition to my somewhat boring day. To end the night early, lying under the covers and watching Downton Abbey was just even more perfect.

Do you also feel that it’s more difficult to get out of bed these days? I think that the passing from summer to autumn has made me extra tired and I have to snooze more than twice before I get out of my warm and comfortable bed. I did get up though, and after some breakfast I’m ready to face the day.

0 kommentarer

 • Jenn - forever abroad

  Eh jaaa! MINST tre snoozningar. Vi fick förra julen en ”ljuslampa” som man ska sitta vid några minuter per dag, jag har börjat ha den vid sängen och det första jag gör på morgonen är att tända den bara för att den lyser upp hela rummet med dagsljus, det hjälper faktiskt! Drömmen är att skaffa en wakeup-light som tänder sig själv stegvis 😉 Och Yoga-girl beskrev förresten exakt det du nämner i Värvet-intervjun, att livet liksom måste påminna en när allt går bra om att man inte ska tro att man har allting under kontroll. Kan nog också känna igen mig i det och är ofta rädd för att jinxa lyckan.

 • Amina

  Haha ouch! Kände hur jag är en av de där konstiga människorna som hoppar upp direkt. Jag vet inte, det är som att riva av ett plåster. TJOFF! Fasiken vad gott med Bellini och chips. I helgen blir det nog någon sväng ute på stan tror jag – Martin verkade taggad på att äta på restaurang 😊 Kanske blir uppladdning med Bellini och chips…

 • Dryden

  Trött just nu? Är alltid morgontrött, dock med den tråkiga ekvationen att jag faktiskt gillar tidiga mornar. Dock svårt att kombinera med de sena kvällar jag ägnar mig åt.

 • christinestories

  Haha, ja okej alla morgnar då! 😉 Och jag känner så väl igen det där. Jag tycker om att komma igång tidigt, men älskar också att vara vaken sent.

 • christinestories

  Ja men några av oss måste ju vara de människorna. Annars skulle inte samhället fungera om alla var griniga och morgontrötta 😉 Åh det tycker jag definitivt!

 • christinestories

  Hehe, HELT med dig där 😊 Jag borde kanske skaffa en sådan. Just nu nöjer jag mig med att knapra d-vitamin och hoppas på att överleva tills jag får uppleva solen och värmen igen. Jag hoppas att det är så, och inte dålig karma. Ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.