Stockholm

Last Saturday in Stockholm

IMG_6918

Jag tänkte att jag skulle ta er med på min lördag under helgen i Stockholm. Det var den enda dagen då kameran användes flitigt. Denna gång har jag nämligen inte fotat så mycket som tidigare besök. Jag kände att jag behövde insupa allting via mina ögon i stället. Engagera mig i mina vänner och det de hade att säga. Låta kameran vila lite.

Men hursomhelst. Såhär såg min lördag ut. Det var lite grått och kallt ute, så jag målade på lite rött läppstift för att sedan…

IMG_6923… efter en lugn och avkopplande start på dagen ta stegen utanför dörren strax efter kl 12. Jag skulle möta Linda på Kaferang, där jag glömde ta upp kameran. Däremot knäppte av denna bilden på vägen till Nytorget. Tro mig, det såg inte ljusare ut med färg, haha.

IMG_6897Vi frågade en snubbe om inte han kunde ta en bild på oss. Vi var ganska glada som ni ser. Den här människan är en av de finaste vännerna jag har. Så glad att vi blev vänner för 6 år sedan i Paris. Det finns inte mycket vi inte kan prata om eller skratta åt.

IMG_6899Linda skulle till systemet och på vägen dit gick vi förbi en marknad på Katarina Bangata. Lite suddig bild kanske, men den togs nog lite i farten. Vi tittade lite på de olika grejerna på marknaden och köpte lite lunch. Jag tog en tråkig kantarelltoast och Linda en hamburgare på högrev, men hon tyckte att hennes burgare innehöll för lite ost och ville byta. Score.

IMG_6913Sedan var Linda tvungen att åka vidare och jag hade lite tid att slå ihjäl innan min nästa lördagsträff, så jag gick lite i butikerna på Götgatsbacken. Jag har ett presentkort på Gina Tricot, och funderade på den här linneskjortan som skulle passa bra inför en resa jag ska på, men valde att vänta med det. Gina Tricot finns i Malmö så det är ingen stress direkt. Just nu är jag så trött på all köphysteri och jag shoppade faktiskt inte någonting under mina dagar i Stockholm. Faktum är att jag inte köpt några nya kläder på ganska länge nu. När jag gick inne i Brunogallerian så fick jag sådan olust att ens gå i affärer. De närmsta månaderna kommer jag bara köpa sådant jag verkligen behöver.

IMG_6917Efter en stund dök det här snygga yrvädret upp med sin härliga energi och nya fina tröja (som jag hjälpte henne att fota) – Isa

IMG_6921Vi gick till ett konditori inne i Söderhallarna och tryckte i oss varsin mazarin. Efteråt skickade Isa ett sms där hon berömde denna mazarins perfektion. Jag höll med om att den var ganska så perfekt. Mysigt att träffa Isa också för även om vi bara träffats två gånger så känns det så okrystat och avslappnat. Ungefär som att vi känt varandra i flera år.

IMG_6925Efter det gick jag tillbaka till lägenheten där världens bästa husvärdinna fixade till en riktigt smarrig spansk omelett till middag som vi åt medan vi drack ett riktigt gott rött vin. Vi hann äta upp maten och snacka lite men sedan var jag tvungen att bege mig ut i kylan…

IMG_6926Jag hade nämligen bokat upp min kompis Pascal för kvällen, ännu en vän från Paris-tiden. Det roliga är att både Elsa och Pascal är halvfranska, men uppvuxna i Sverige. Hursomhelst så gick vi till Urban Deli på Sveavägen där vi satte oss i baren och beställde in ett par GT’s. ”Ska vi ta en till?” ”Jaaa…!”. Bästa under kvällen var nog när Pascal utbrister ”Va, är du 31?! Jag trodde att du var typ 26 år!”. Jag älskade honom lite mer efter det. I och för sig älskade jag nog alla efter tre GT’s. Kvällen började med allvarliga och värdsliga diskussioner för att övergå till sådant man pratar om när man är lite lagom salongsberusad och förlorat omdömet till 40%. Det var länge sedan jag skrattade så mycket som jag gjorde den kvällen. Förutom när jag såg Bridget Jones’s Baby då vill säga.

Det roligaste på hela kvällen var nog ändå när jag av en ren slump springer på Jenny på Skanstulls tågperrong på vägen hem. Såhär är det nämligen, att Jenny har också bloggat och vi läste varandras bloggar under flera år. Sen skaffade hon sig ett liv och slutade blogga (hehe, skojar) och så har vi följt varandra på Facebook och Instagram i flera år. Innan helgen försökte vi få ihop en träff men det såg mörkt ut att lyckas med det. Helt plötsligt så går en tjej förbi mig, när jag gått ut från tåget klockan ett på natten glad och lite full, och jag bara ”men, Jenny?!”. Det var så sjukt att jag var tvungen att säga ”men så sjuuuukt” ungefär fem gånger. Vad är oddsen??! Jag tror att det var ödet som förde oss samman där. Bästa överraskningen på hela veckan! Vilken gullig och söt tjej dessutom. Det är så härligt när ”cyber/bloggvänner” visar sig vara ännu trevligare i verkligheten.

Sedan kom jag hem och kröp ner i soffan som Elsa så fint bäddat åt mig medan jag var ute ♥

IMG_6927

Det var den lördagen det, eller helgen. Finaste på länge. När jag satt på flyget mellan Stockholm och Malmö så kände jag helt plötsligt en känsla av välbefinnande. Glädje för vad livet kan erbjuda ibland. Tacksamhet för allt jag varit med om och hur det format mig på vägen. Jag kom verkligen hem med ny energi och full med kärlek till alla underbara människor jag har i mitt liv. Oavsett var de befinner sig så vet jag att de finns där. Det ska jag minnas dåliga dagar när jag känner mig lite ensam.

//This was my Saturday last week when I was in Stockholm. Market, friends, tasty pastries, good dinners and a little too many Gin & Tonic’s. But one of the best days and evenings I’ve had in a long time.

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.