C'est la vie

Single household problems

 

Jag kom hem för sådär 45 minuter sedan efter en riktig långdag på jobbet. 08.17 satte jag min fot på avdelningen och lämnade sedan inte kontoret förrän 18.20. Det var ju dels för att jag flexade lite igår, men så har jag dessutom väldigt mycket att göra just nu. Såklart föredrar jag det framför att sitta och rulla tummarna, men det är ju egentligen lagom kul att vara igång från klockan sex på morgonen till nio på kvällen. Efter en dusch så har jag fixat lite middag. Eller, middag och middag. Jag rensade kylen på vad som fanns kvar. Nu kan man nästan höra ekot när dörren öppnas. På något vänster så har jag i alla fall en jäkla massa sylt. Blåbärssylt, hallonsylt, aprikosmarmelad, fikonmarmelad… Jag älskar sylt men kom på nu att jag har lite väl många olika sorter och de hinner ju mögla innan de äts upp. Så himla dumt att sådana saker inte finns i mindre förpackningar. Tänk vad smart om det fanns ”single household sizes”?! Jag tror att det skulle sälja som smör i solsken. Jag vet inte hur mycket mat jag slänger varje månad och jag tror faktiskt inte att jag vill få reda på det heller. Så mycket spill och slöseri med pengar.

 

Egentligen kanske jag borde testa någon sådan där tjänst som kör hem matvaror till en, typ som Mathem.se, eller liknande. Någon som testat det? Nu fick jag förresten en déjà vu. Det känns som att jag skrivit om detta tidigare…? Hursomhelst så verkar det ju väldigt praktiskt, men sedan gillar ju jag att gå runt i mataffären. Det är lite av en hobby. Jo jag vet. Jag borde skaffa mig en riktig hobby som inte leder till matspill.

 

Nej, nu ska jag käka lite ost och titta på Grey’s Anatomy. Jag har sett fram emot att se det sedan i morse. I morgon tänker jag ta lite sovmorgon. Att gå upp kvart i sju i stället för fem i sex känns som vardagslyx just nu.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.