Restaurants/Bars/Cafes in Paris

La Mère Poule

En kollega till mig ska åka till Paris i slutet av månaden och behövde hjälp med att hitta ett bra område att bo i. Jag vill ju alltid pusha för ”mitt” arrondissement – 17e, för det är det bästa enligt min värld, men så fanns det inte många lediga lägenheter (nåja, studios på typ 20kvm) till det priset hon ville ha, så till slut valde hon en nära Parmentier. Det är ju minst lika trevligt där måste jag säga, även fast jag känner till Batignolles allra bäst.

Hursomhelst så kom jag att tänka på den här trevliga restaurangen som jag var på tillsammans med Sara och Natalie en kväll under mitt senaste besök i Paris. La Mère Poule är en liten restaurang med familjär atmosfär, inredning i varma toner och dunkel belysning. Ägarna är ett syskonpar vars förhoppning med krogen är att alla gäster ska känna sig som hemma. ”Faites comme chez vous”*, var det första hon sa när vi kom in. Det kan inte bli mycket mysigare, eller hur? Vinet väljer du själv från en hylla med olika sorter från både Frankrike och andra platser i världen. Alla viner kan du dessutom få per glas, vilket annars är ovanligt när du går ut och äter på restaurang (om det inte är en vinbar).

Maten då? En sparsam meny med blandade rätter och influenser från det franska såväl som det internationella köket. Allt är ”fait maison”, alltså hemlagat. Gravlaxen var ju såklart inte riktig gravlax, men det är ju samtidigt inte någonting som man förväntar sig att stöta på utanför Skandinavien. Jag tog nems med kycklingfyllning till förrätt och en risotto med svamp till huvudrätt. Båda var riktigt goda och glaset med Chablis satt fint efter en dag på jobbet och flygresa från Köpenhamn. Jag kommer definitivt försöka gå dit igen. Inte minst för att prova någon av efterrätterna, men också tack vare den trevliga personalen som verkligen gjorde sitt bästa för att få oss att känna oss som betydelsefulla stammisar.

Vill du sen gå vidare så är samma gata full med schyssta barer och klubbar.

La Mère Poule, 101 Rue Oberkampf, 75011 Paris (Metro: Parmentier)
* Översättning = känn er som hemma

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.