C'est la vie

En måndag i februari

Idag kändes verkligen våren i luften. Malmö bjöd på blå himmel, åtta grader och fågelsång. Även om det säkert var vinterfåglar snarare än vårfåglar som kvittrade tänker jag leva i en naiv föreställning om att vintern är ett minne blott här nere i södra Sverige, och förtränga de där dagarna i april 2017 då det snöade. Jag lever på hoppet.

Den här veckan råder sportlov i Skåne så jag är ledig. Min semestervecka började med en relativt lugn måndag. Efter att ha vaknat 08:52 låg jag kvar i sängen till halv tio, diskade medan jag kollade på Grey’s Anatomy, åt frukost länge, pratade en stund i telefon med Anneli (som fick sin bebis för knappt två veckor sedan!!), sjöng med till Taylor Swift, färgade ögonbrynen och sedan gjorde jag någonting till som jag inte minns. Tror jag. Minnet är varken bra eller långt kan jag avslöja. Vissa måndagar minns jag knappt vad jag sysslade med under helgen. Med tanke på mina konstanta värmevallningar är jag säkert både senil och i förstadiet till klimakteriet.
Efter några skivor stekt blodpudding till lunch cyklade jag bort till Mobilia för att hitta ett nattlinne på H&M som var slut i alla andra butiker. Det materiella begäret vet inga gränser, något många av er säkert kan relatera till. Det var motvind hela vägen vilket vägdes upp av den värmande solen i ansiktet.

På vägen hem stannade jag förbi på Nordic Wellness för att hämta ut ett träningskort jag köpte på Let’s Deal – en månad för 99 kronor kändes som en bra affär. Tills jag fick reda på att jag även måste köpa ett kort för 100 kronor och tyvärr missade att dealen började redan den 16:e så jag har missat en vecka. Oh well. Det är ändå värt det. Jag avslutade min utflykt med en kaffe i eftermiddagssolen innan jag traskade hemåt.

Resten av eftermiddagen tillbringades i hemmets trygga vrå där jag fotat kläder som ska säljas, städat ur min sekretär och stekt pannkakor till middag. Trots en enorm känsla av lathet hoppade jag ändå på cykeln och trampade över till Mr M såhär på kvällskvisten. Nu sitter han och jobbar på en presentation och jag skriver till er medan en dokumentär om andra världskriget rullar på i bakgrunden.

En ganska vanlig men ändå väldigt fin måndag i februari. Nu ska jag klappa ihop datorn och pussa lite på kärleken i mitt liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.