C'est la vie

Scitzofrena vädergudar


På min joggingrunda igår. Jag bor inte alls långt från Triumfbågen. Detta är på avenue Foch.

Idag är det några plusgrader iafl, verkar som det ligger på 6-7 grader. Det känns som att vädergudarna som styr över Paris är lite scitzofrena just nu. Eller så har de världens bråk om vidare det ska vara sol och början på vår, nollgradigt och snöa eller molnigt och regnigt. Jag hoppas att den första gruppen vinner snart. Le printemps, viens vite vite, tu me manques!

I morse vaknade jag av en underbar väckarklocka. En massa tutande bilar som vägrade ge sig. Det är en sak jag kan bli tokig över här. Det räcker liksom inte att tuta EN gång, nej man ska göra det tills folk runt omkring antingen blir döva eller väldigt irriterade… Ça mes nerves!

Idag ska jag skriva en massa. Det är CV på franska och svenska och personligt blev till utbildningar. Hade tänkt gå och sätta mig på Starbuck’s här borta, men insåg att det nog var bättre att spara pengarna. Svårt att sitta där utan att vilja köpa en mochalatte liksom… 😉 Måste spara alla slantar till Stockholm nu.
Och jag köpte faktiskt ett paket med NesCafé Cappuchino när jag handlade i lördags, haha! Lite mörk choklad i det och det blir som mochalatte. Nästan…

0

0 kommentarer

 • Maja: STYLE & LIFE by LEIA

  Hihi….ja du får njuta av din mindrelyxmenförhoppningsvislikagod-latte:)

  Och du…är man någonsin heeeelt nöjd?;) Älskar såklart min mr A och lillkillen och kan inte tänka mig ett liv utan dom men nog tusan kan jag sitta och längta mig bort till singeltider och jakten;)

  Kramar om

 • Karin

  Åh, triumfbågen! Borde också skriva ett CV på franska, känns som att det är lite jobb med en sån sak! Men kan vara bra att ha ifall man vill söka jobb här efter att kursen är slut. Vet inte om jag kommer igång med det bara 😊

 • Ellinor

  Det verkar som om vädergudarna vänt sitt ansikte bort från Sverige helt och hållet. De har lämnat oss här med all snö och kyla 😟

  Kram

 • Wilda

  Jag undrar hur mycket franska du kunde innan du började på utbildningen i Paris? Läste du franska på gymnasiet? =)

  Nice att följa din blogg förresten! Frankrikesuget blir bara större!

 • Wilda

  SV: Ah! Jag har ju inte hängt på din blogg så länge så jag trodde du läste på Sorbonne! Sorry! Det är väl just det, att snacka, som får det hela att lossna. =)

  Vad tycker du om Paris rent allmänt? Är det lättare att lära sig franska där eller ska man satsa på någon mindre stad? Vad tycker du?

  Jag har det riktigt fint här borta, fattar inte att jag längtar vidare, hehe. Det går kalas att köra universitetet på distans. Visserligen saknar man att ha "riktiga" klasskompisar och arbetsbördan är större eftersom man inte kan sitta på föreläsningar och få kunskapen serverad. En uppsats i veckan är det som gäller och ett antal hundra sidor att läsa. Men det är kul! Med självdiciplin så går det =)

  // Wilda

 • Debbie

  Haha, jobbigt väder! Och jobbigt tutande! Men det ser iaf ut att vara nååågot mindre snö därnere 😉 Jag är tokless på vädret nu. Snö överallt och såå kallt. Vill inte behöva dra på mig flera lager av allting och få frostskador på händerna. Eller se blek ut när man väl skymtar huden under alla lager. Usch! 😋

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.