Onsdag, torsdag, fredag.

Gissa staden? Ledtråd: Malmös lillgamla akademikergranne. Ja, såklart är det Lund. Som jag idag fick veta betyder ”penis” på hindi. Nu vet även ni det och kommer tänka på det varje gång ni hör Lund i resten av era liv. Vassegod.

Dit åkte jag strax efter lunch i onsdags för att hänga med Karolina, en kollega tillika ny kompis. Tänk att man kan hitta nya vänner vid 38 års ålder, så himla kul! Vi insåg för ett par veckor sedan att vi kanske inte skulle ses på kontoret någonting innan min semester och då sa hon någonting revolutionärt; ”fast vi kan ju faktiskt träffas utanför kontoret också”. Va? Näää. Jo, det kan vi såklart. Så när jag berättade i ett meddelande i tisdags att jag haft en riktigt dålig dag, erbjöd hon sig först att åka in till Malmö på kvällen om jag ville komma ut lite (då vet man att det är början på en fin vänskap, hörni), men då låg jag redan nedbäddad med rödgråtna ögon, redo att trycka play på Netflix och planerade att sova innan klockan tio.

I stället blev det en eftermiddag i Lund. Jag gillar verkligen den staden och insåg att jag skulle kunna åka dit oftare. Särskilt när det tar 20 minuter från dörr till dörr med bilen.

Vi började med lunch på Malmstens Fisk & Kök i Lunds saluhall. Maten var god men servicen var väl sådär. Det tog tio minuter för dem att ens komma och duka av föregående gästers disk efter att de glömt bort oss. Men det kanske bara var en engångsföreteelse så jag tänker att jag kan ge dem en andra chans ändå någon dag i framtiden. Tyckte att det var rimliga priser och fisk är så gott att äta ute. Jag tog dagens som var Sandskädda med currysmör och färskpotatis.

Efter lunchen gick vi i några butiker och strosade sen runt bland de gulliga gathusen på väg till Botaniska Trädgården. Jag älskar den delen av Lund. Tänk att folk har bott i vissa av de husen sedan medeltiden? Jag tycker att det är väldigt fascinerande att föreställa mig hur de promenerade på exakt samma ställe fast för flera hundra år sedan, eller för ett sekel sedan eftersom att delar av staden anlades på 900-talet. Fast då hade de säkert inte riktiga gator. Svårt att veta. Fanns inga iPhones på den tiden.

Här är Karolina! Hon klädde sig somrigt dagen till ära och poserade i enlighet med bakgrundens tidstypiska epok. Tänker mig att förr i tiden stod de flesta så när de fotades. Med en käpp eller ett paraply och självklart cylinderhatt. Kolla bara HÄR och HÄR!

Även om syrénperioden är över för länge sedan, och de flesta blommor redan blommat klart, så njuter jag just nu lite extra av väldoftande rosenburkar och stockrosor. Fördelen med att ha en högkänslig personlighet är att vissa saker liksom ger lite mer känslor än andra kanske upplever. En solnedgång är inte bara en solnedgång utan en upplevelse som sitter kvar i känslan långt efter. En ros är inte bara en ros, utan en ROS. Lina från Gift vid första ögonkastet vet vad jag menar.

Jag var sugen på en kaffe men Botaniska var full av turister och det enda kaféet hade lång kö. Det orkade ingen av oss med så vi tog ett varv i parken innan vi styrde kosan in mot centrum igen. Det blev en flat white på LOVE Coffee innan vi skildes åt och jag körde hem mot Malmö igen. På vägen hem kände jag mig glad, pigg och full av positiv energi i systemet. Igår kände jag mig ganska ensam, men så blev jag idag påmind om vilka härliga personer jag har i min närhet. Vänner som bryr sig, varesig de är gamla, nya eller på distans. Det gäller att inte glömma bort tacksamheten för det som är inom räckhåll.

Veckan har förflutit med diverse aktiviteter och händelser, mixat med vila och serietittande. Min kompis Lasse med familj var på besök i Malmö ett par dygn innan de körde vidare upp till Stockholm. Vi känner varandra från åren då vi båda bodde i Paris. Tills han inte orkade med parisarna längre och flyttade till Amerikat. Det var fint att ses. Vi rastade ungarna i Folkets Park i några timmar medan det dracks öl och pratades. Sen middag hos oss. Älskar när vänner kommer på besök!

Jag började på det här inlägget i onsdags och har skrivit det i tre omgångar.

Idag skulle vi kört upp till Värmland för släktträff men av olika anledningar fick vi skrota den planen. Väldigt tråkigt på sätt och vis men jag kände i hela kroppen och själen att det inte var en god idé. De var snälla nog på hotellet vi bokat att låta oss slippa avbokningsavgiften på 1000 kronor. Det gjorde min dag.

Inte många knop har rörts denna fredag. Körde bort till Geijersgatan 53 café & butik för en frukost på förmiddagen för vi hade nästan inget i kylen eftersom att vi skulle åkt bort över helgen. Utöver det har jag mest vilat, läst och pratat länge med Clara. Hon är verkligen en omtänksam vän med gott hjärta.
Nu på kvällen gick jag till Coop vid oss och plockade ihop en sallad från Picadeli-baren till middag som jag åt sittandes på en filt i parken. Flyttade mig till en solstol för att fortsätta med deckaren jag läser just nu. Ska sitta en stund till, sen hem och se någon film.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen