C'est la vie

Rustad för strid


Gårdagens kaffe-dos. Ge mig en NU!

Jag skulle behöva en kaffe just nu. Gårkvällen har satt sina spår och idag vaknade vi kl 12. Mer om det sen!

Nu är Christophe iväg och ”slåss” för min skull och en tröja(bomull/ull/kashmir-blandning) som blivit helt förstörd efter en tvätt. Han rustar typ för strid. Haha! 
Jag fick den av honom i försenad födelsedagspresent och den var ganska dyr så man vill ju inte bara låta det vara. Eller okej, jag vill inte låta det vara. Den är en enda nopptrasa, trots att jag tvättat den i ullprogram. Skitful. Kan ju inte använda den mer. Den började noppa innan jag tvättat den och sen när jag tvättat den så krympte den(tvättade med andra liknande tröjor och de var likadana som innan) lite grann och efter att jag haft den på mig ett par timmar så var den full av ull-bollar.
Det stod förvisso handtvätt men vem fan tvättar FÖR HAND 2011? Jag kör alla mina känsliga program i ullprogrammet eller ”handtvätt-programmet” i maskinen. Ibland till och med vanligt 30 grader. ALDRIG några problem, ens med billiga H&M-tröjor.

Hur som helst så vägrade hon tro att hennes älskade ”Ameräcän Väntädch”(= American Vintage) skulle bli så noppiga. ”C’est impossible”. Jo men nu har den ju blivit så. Give us our money back biatch. Hon skulle kolla upp något, vad det nu var och bad oss komma tillbaka idag.

Så vi får väl se om Christophe lyckas vara bestämd och få ett tillgodokvitto åtminstone. I Sverige har man ju 2 års reklamationsrätt men det verkar de ju inte veta vad det är i det här landet. Här är det en kamp varge gång något går sönder. Jag behöll alla kvitton när jag bodde här, haha!

0

0 kommentarer

  • Ellinor

    Frankrike är sannerligen inte som Sverige, men jag får faktiskt lov att säga att det kommer en hel del roliga reklammationsförsök emellanåt också. Så sent som igår var den en kille inne på jobbet som rispat upp sin (dyra) skjorta, den enda förklaringen han hade var att "jag har bara haft den en gång och det bara blev så" hmm…han fick i alla fall en ny, lite snäll får man vara även om det var uppenbart att det var hans eget fel.

    Hoppas att det löste sig för dig/er. Tur för dig som har en fransman som kan diskutera obehindrat på språket.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.